Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tatilden Dönüşte Çocukların Hijyen ve Beslenme Önerileri

Çocukların sağlıklı bir okul dönemi geçirmeleri için hijyen ve beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 17:18
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:18

Tatilden Dönüşte Çocukların Hijyen ve Beslenme Önerileri

Tatilden Dönen Çocuklar İçin Önemli Tavsiyeler

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Mukaddes Kılıç Sağlam, okula dönecek çocukların daha sağlıklı olmaları için ailelere önerilerde bulundu.

Kalabalık Ortamlara Dikkat

Sağlam, yazılı açıklamasında, çocukların tatil sonrası kalabalık sınıflara döneceklerini belirtti. "Okullardaki beslenme ve temizlik alışkanlıkları değişecek. Besinlerdeki yağlar, şekerli ürünler ve paketli gıdalarla temas artacak" dedi.

Beslenmedeki Önemi Vurguladı

Çocukların beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Sağlam, "Süt ürünleri, sebze, meyve ve tahılları beslenme listesinde bulundurun. Paketli gıdalardan ve rafine şekerden kaçının" ifadelerini kullandı.

Uykunun Rolü

Çocukların sağlıklı gelişimi için uykunun hayati olduğunu vurgulayan Sağlam, kreş çağındaki çocukların saat 20.00-21.00, ilkokul çocuklarının 21.00-21.30, lise çağındakilerin ise en geç 22.00'de uyumasını önerdi.

Hijyen Kurallarının Önemi

Sınıfların sık sık havalandırılması gerektiğini belirten Sağlam, çocuklara hijyen kurallarını öğretmenin önemini vurguladı. "Ateşi olan veya öksüren çocukları okula göndermeyelim" değerlendirmesinde bulundu.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim...

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası yeniden okula dönecek çocukların daha sağlıklı ve daha az hastalanarak eğitim, öğretim dönemi geçirebilmesi için ailelere tavsiyelerde bulundu.