Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AP Başkanı Metsola'ya Kıbrıs Eleştirisi

Kurtulmuş, Metsola'ya mektup yazarak Kıbrıs meselesine yapılan tek taraflı yaklaşımı eleştirdi ve ilişkilerin güçlenmesini istedi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 13:31
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 13:31

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AP Başkanı Metsola'ya Kıbrıs Eleştirisi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AP Başkanlığına Yeniden Seçilen Metsola'ya Kritik Mektup

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola’ya göndermiş olduğu mektupta, Metsola’nın yeniden görevine seçilmeden önceki Genel Kurul konuşmasını eleştirerek önemli mesajlar iletti.

Kıbrıs Meselesine Dikkat Çekti

Kurtulmuş, mektubunda, "AB’nin üyelik dayanışması adı altında Kıbrıs meselesine tek taraflı yaklaşımın, sorunun çözümüne zemin hazırlamak yerine engel teşkil ettiğini" belirtti. Kıbrıs meselesinin çözüm sürecinde tüm tarafların samimi bir şekilde çaba gösterilmesinin önemine vurgu yaptı.

İşbirliği Vurgusu

AB ve Türkiye arasında ilişkilerin güçlenmesine dair temennilerde bulunan Kurtulmuş, "AP’nin, yeni yasama döneminde rasyonel ve objektif bir tutum sergileyerek, ön yargıları aşmakta ve güven inşa etmekte üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un Mesajları

Kurtulmuş, mektubunda şunları ifade etti:

  • "Metsola'nın, Türkiye’nin aday ülke statüsünden bahsetmemesi bizleri üzdü."
  • "AB kurumlarının, Türkiye ile ilişkilerde adil ve sonuç odaklı yaklaşım sergilemesi önemlidir."

Son olarak, Kurtulmuş, parlamentolar arası potansiyel işbirliğini güçlendirmek için birlikte çalışma arzusunu dile getirerek Metsola'yı bir kez daha tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi.