Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bölgesel Gelişmelere Dair Önemli Açıklamalar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 8 Ekim'de Meclis'te yapılacak bilgilendirme oturumuna dair detayları aktardı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 16:09
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 16:09

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bölgesel Gelişmelere Dair Önemli Açıklamalar

TBMM Başkanı Kurtulmuş Canlı Yayında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te yayımlanan 'Hafta Sonu' programında gazete ve TV muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile birlikte, 8 Ekim'de Meclis'te bölgedeki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapacaklarını duyurdu.

İsrail'in Saldırıları: Tarihteki En Büyük İnsanlık Suçlarından Biri

Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların soykırım boyutlarını aştığını belirterek, bu saldırıların tarih kitaplarına geçecek insanlık suçları arasında yer alacağını ifade etti. Ayrıca, bu sürecin sadece bir hükümetin tavrı ile açıklanamayacağını vurguladı.

Uluslararası Sistemdeki Çözüm Eksikliği

Kurtulmuş, uluslararası sistemin şu anda tıkandığına ve Birleşmiş Milletler'in (BM) bu durumu çözmekte yetersiz kaldığına dikkat çekti. Amerika'nın, İsrail'e verdiği destekle bu sorunların önüne geçildiğini belirtti.

Türkiye'nin Bölgedeki Rolü

Türkiye'nin güven ve istikrar içerisinde kalmasının önemine değinen Kurtulmuş, terörün Türkiye üzerindeki etkilerinin arttığını ve ülke olarak bu duruma karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda Siyonizmin hedeflerinden birinin gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

Kapalı Oturum Talebi

Kurtulmuş, 8 Ekim'deki Meclis oturumunun kapalı olarak yapılması gerekeceğini belirterek bu konuda siyasi partilerin fikir birliği oluşturacağını ifade etti.

İsrail'in Saldırıları ve İnsanlık Suçı

İsrail'in Orta Doğu'daki barış ortamını tehdit ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, tüm ülkelerin bir araya gelip bu zalim güce karşı durmaları gerektiğini kaydetti. Ayrıca, Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesi konusundaki kaygılarını dile getirdi.

Filistin Temsilciliklerinin Artması Bekleniyor

Kurtulmuş, Filistin'i tanıyan ülkeler arasında temsilcilik açmayanların sayısının azalmaya başlayacağını ve önümüzdeki dönemde daha fazla ülkenin Filistin'de temsilcilik açacağına inandığını aktardı.

Göç Dalgasına Karşı Tedbir

Son olarak, Kurtulmuş, Lübnan'dan olası göç dalgalarına karşı Türkiye’nin alacağı tedbirlerin önemine vurgu yaparak, sükunetin sağlanması için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'teki "Hafta Sonu"...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'teki "Hafta Sonu" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'teki "Hafta Sonu"...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'teki "Hafta Sonu" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.