Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulu'nda İkna Edici Gündem Dışı Konuşmalar

TBMM Genel Kurulu, gündem dışı konuşmalara sahne oldu. Milletvekilleri, önemli sorunlara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:30

TBMM Genel Kurulu'nda İkna Edici Gündem Dışı Konuşmalar

TBMM Genel Kurulu Toplantısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Bekir Bozdağ başkanlığında pandemi sonrası bir araya geldi. Bozdağ, gündem maddelerine geçmeden önce üç milletvekiline söz verme fırsatı tanıdı.

Gündem Dışı Konuşmalar

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, tapu ve veraset işlemlerindeki zorluklara dikkat çekerek, bu süreçlerin vatandaşlar için oldukça yorucu olduğunu ifade etti. Ülkelerin dijitalleşme sürecinde, devlet dairelerindeki işlemlerin büyük ölçüde internet üzerinden yürütüldüğüne vurgu yaptı. Öztürk, yüz yüze süreçlerin hem zaman kaybına hem de devletin kaynaklarının verimsiz kullanılmasına yol açtığını belirtti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat’ın zengin tarihi eser potansiyeline işaret ederek, “İstanbul'dan sonra en çok tarihi eser envanterine sahip iliz. Ancak, son 22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde coğrafyamızın yüzde 46’sı madenlerle ruhsatlandırıldı ve bu topraklar tahrip ediliyor.” diye konuştu.

Diğer bir konuşmacı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya dair eleştirilerde bulundu. Dusak, “Bu durum sadece İsrail'in işlediği savaş suçlarına ortak olmanın ötesinde, Batı'nın iki yüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.” şeklinde görüş belirtti.