Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Muhsine Çevik Hakkında Bilgiler

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Muhsine Çevik, tutanak hizmetlerinin parlamentoların tarihiyle paralel olduğunu vurgulayarak, stenografların parlamentoda görev yaptığını belirtti. Ayrıca, TBMM'nin TÜBİTAK ile yürüttüğü Tutanak Bilgi Sistemi Projesi ile yapay zekanın konuşmaları yazıya dökebileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 16:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Muhsine Çevik Hakkında Bilgiler

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Muhsine Çevik

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Muhsine Çevik, TBMM'de Tutanak Hizmetleri Başkanlığı olarak toplamda 99 stenografın görev yaptığını açıkladı. Kendisi de tutanak hizmetlerinin ilk kadın başkanı olan Çevik, bu görevde olmaktan onur duyduğunu belirtti. Tutanak hizmetlerinin parlamentoların tarihiyle paralel olduğunu vurgulayan Çevik, stenografların parlamentoda görev yaptığını hatırlattı. Stenograf olabilmek için üniversitelerin hukuk, iktisat, işletme gibi bölümlerinden mezun olmak gerektiğini söyleyen Çevik, stenografların sadece Meclis'te çalıştığını ifade etti.

Tutanak Hizmetleri İstatistikleri

Çevik, TBMM Genel Kurulu, komisyon çalışmaları ve diğer tutanak hizmetleri kapsamında 8 bin 974 saat 44 dakika çalışma yapıldığını ve 312 bin 402 sayfa tutanak tutulduğunu açıkladı. Ayrıca, TBMM'nin TÜBİTAK ile yürüttüğü Tutanak Bilgi Sistemi Projesi ile yapay zekanın konuşmaları yazıya dökebileceğini belirtti.

Yapay Zeka ve Tartışmalı Oturumlar

Çevik, yapay zekanın tartışmalı oturumlarda konuşmaları algılayamayacağını ve bu durumda stenograflara ihtiyaç duyulacağını ifade etti.