Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TED Ankara Koleji Öğrencisi STEM Olimpiyatları'nda Dünya Birincisi Oldu

Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda matematik alanında dünya birincisi unvanını kazandı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:20
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 17:29

TED Ankara Koleji Öğrencisi STEM Olimpiyatları'nda Dünya Birincisi Oldu

TED Ankara Koleji'nden Büyük Başarı

Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlenen Uluslararası STEM Olimpiyatları'na katılan TED Ankara Koleji, 17 öğrencisiyle büyük bir başarıya imza attı.

Dünya Birinciliği

11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, bu yıl 114 ülkeden 11 binden fazla öğrencinin mücadele ettiği olimpiyatların büyük finalinde matematik alanında dünya birincisi oldu. Çankaya, mart ayında çevrim içi olarak düzenlenen STEM Olimpiyatları'nın matematik sınavında da aynı başarıyı göstermişti.

Katılım ve Dereceler

Olimpiyatların fiziksel aşaması, Leiden Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Burada 22 ülkeden 440 öğrenci matematik ve fen bilimleri alanlarında sınavlarda yarıştı. Her kategori için öğrenciler 75 dakika süre ile toplam 40 çoktan seçmeli soru çözdü.

Mert Çankaya'nın yanı sıra, TED Ankara Koleji'nden Ilım Bilgin ve Zeynep Serdaroğlu matematik alanında altın madalya kazandı. Ayrıca İpek Emmez ve Ceylin Aydın gümüş madalya; Elif Banu Abiş, Karen Afaracı, Defne Özdemir, Arda Cemri bronz madalya alırken, Ada Atalar, Beren Aydın, Eda Selin Erkan, ve Doğa Sivri de şeref ödülüne layık görüldü.

Fen Bilimleri Başarıları

Fen bilimleri alanında ise İpek Emmez ve Ceylin Aydın altın madalyanın sahibi oldu. Ada Atalar gümüş madalya kazanırken, Mert Çankaya, Beren Aydın, Merve Kara ve Arda Cemri bronz madalya ile ödüllendirildi. Ilım Bilgin ve Doğa Sivri ise şeref ödülü kazandı.

Öğrencilerden Tavsiyeler

Mert Çankaya, sınava katılmayı düşünen öğrencilere sıkı çalışmalarını ve iyi bir hazırlık yapmalarını önerdi. Çankaya, "Bu yarışmanın uluslararası düzeyde referans olacağını düşünüyorum. Ayrıca, bu sonuç özgeçmişime de katkıda bulunacak. Aileme, okuluma ve öğretmenlerime bana verdikleri destek için teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Rehber Öğretmenler Açıklamalarda Bulundu

Yarışmaya katılan öğrencilerin rehber öğretmenleri Selma Tahtasız ve Müjgan Kartal Dinç, STEM Olimpiyatları'na katılmanın öğrencilerin sosyal entegrasyonu ve uluslararası gençlerle tanışmalarına büyük bir fırsat sunduğunu vurguladılar.

TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM...

TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda matematik alanında dünya birincisi oldu.