Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Sağlık Durumu Ciddi

2 yaşındaki bebek cinsel istismara uğradı, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 14:30

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Sağlık Durumu Ciddi

Tekirdağ'da Cinsel İstismar Olayı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin sağlık durumu ciddiyetini korumakta. Bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altında.

Bebeğin Durumu ve Ailesiyle Görüşmeler

Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, hastaneye her gün gelerek gözlem yaptıklarını belirtti. Akyüz, yaptığı açıklamalarda, "Bebeğin durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Beyin dokusu atmaya başladı ve iyileşme belirtileri yok," diye konuştu.

İlk Müdahale ve Soruşturma Süreci

Olayın başlangıcında, anne B.Y., 8 Eylül'de kızı S.Y.'yi "uyanmadığını" ifade ederek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüştü. Yapılan muayene sonrası, bebek beyin kanaması ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiştir.

Şüpheliler Tutuklandı

Daha sonra, bebeğe cinsel istismar uygulandığı adli tıp raporu ile ortaya kondu. Bu süreçte B.Y. ile birlikte yaşadığı S.Ö., komşuları K.A., 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı ve tutuklandı. S.Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alındı.

Baro Başkanı'nın Açıklamaları

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, bebeğin durumunun kritik olduğunu ve yaşadığı travmanın boyutlarının büyük olduğunu dile getirmiştir.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi...

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, açıklamalarda bulundu.