Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Ceyport Limanı Genişlemesine İtiraz

Tekirdağ'da yıllardır genişleme politikası uygulayan Ceyport Limanının genişlemeye yönelik verilen ÇED olumlu kararı itiraz yolu kapalı olmak şekilde durduruldu. Karar aykırı olarak limanın genişletilen alanlarının yıkılması öngörülürken, liman aksine genişlemeye devam ediyor. TMMOB Tekirdağ Şube Temsilcisi Cemal Polat ve Şube üyeleri, limanın genişlemesine karşı bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Limanın genişlemesiyle birlikte bölgede yaşayan vatandaşların denizle olan irtibatı kesiliyor. Sahilde bulunan limanın genişlemesiyle birlikte tehlikeli atıkların oluşması da endişe yaratıyor.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 14:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Tekirdağ'da Ceyport Limanı Genişlemesine İtiraz

Tekirdağ'da Ceyport Limanı Genişlemesine İtiraz

Tekirdağ’da yıllardır genişleme politikası uygulayan Ceyport Limanının genişlemeye yönelik verilen ÇED olumlu kararı itiraz yolu kapalı olmak şekilde durduruldu. Karar aykırı olarak limanın genişletilen alanlarının yıkılması öngörülürken, liman aksine genişlemeye devam ediyor.

Bölgede Tepkiler Artıyor

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Ceyport Limanı'nın genişlemesine yönelik tepkiler artıyor. TMMOB Tekirdağ Şube Temsilcisi Cemal Polat ve Şube üyeleri, limanın genişlemesine karşı bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Denizle İrtibat Kesiliyor

Limanın genişlemesiyle birlikte bölgede yaşayan vatandaşların denizle olan irtibatı kesiliyor. Limanın genişletilen alanlarının yıkılması gerektiği belirtilmesine rağmen liman genişlemeye devam ediyor.

Tehlikeli Atıkların Oluşumu

Sahilde bulunan limanın genişlemesiyle birlikte tehlikeli atıkların oluşması da endişe yaratıyor. Gemilerden alınan atıkların doğru şekilde bertaraf edilmediği ve çevreye zarar verdiği belirtiliyor.