Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Telefonları Kılıfıyla Şarj Etmeyin: Uzmanlar Uyarıyor

Telefonlar lityum iyon pillerle çalışıyor ve telefonunuzu nasıl şarj ediyor olursanız olun bu piller zaman içinde bozuluyor. Telefonunuzu kılıfla kullanıyorsanız, şarj ederken kılıfı çıkarmanız telefonunuzu daha uzun süreler kullanabilmeniz için iyi bir tercih olabilir. Eğer telefonunuzu şarj ettikten sonra önemli ölçüde daha sıcak olduğunu hissediyorsanız, bu, çok ısındığının ve pil kapasitesine zarar verdiğinin bir işareti olabilir.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 08:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Telefonları Kılıfıyla Şarj Etmeyin: Uzmanlar Uyarıyor

Telefonlar Lityum İyon Pillerle Çalışıyor

Pek çok akıllı telefon lityum iyon pillerle çalışıyor ve telefonunuzu nasıl şarj ediyor olursanız olun bu piller zaman içinde bozuluyor. Bunun nedeni, yük taşıyıcılarını elektrotlar arasında kaydırarak işlev görmeleri ve bunu yaparken bileşen parçalarının strese uğraması sonucu zamanla daha az verimli davranmaları.

Kılıf Bataryaya Zarar Veriyor

Telefonunuzu kılıfla kullanıyorsanız, şarj ederken kılıfı çıkarmanız telefonunuzu daha uzun süreler kullanabilmeniz için iyi bir tercih olabilir. Zira telefon şarjdayken, normalden biraz daha fazla ısınıyor ve kılıf bu ısıyı telefon çevresinde muhafaza ederek bataryaya zamanla etkili şekilde zarar veriyor. Başka bir deyişle, ısının uygun şekilde dışarı atılmasını engelliyor.

Isınma Bataryaya Zarar Veriyor

Eğer telefonunuzu şarj ettikten sonra önemli ölçüde daha sıcak olduğunu hissediyorsanız, bu, çok ısındığının ve pil kapasitesine zarar verdiğinin bir işareti olabilir. Eğer ısındığını hissetmiyorsanız o zaman sorun yok. Ancak yine de bu, ileride bataryanın zarar görmeyeceği anlamına gelmiyor.