Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TESK Genel Başkanı Palandöken'den Perakende Yasası Çağrısı

Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın Meclis'in ilk gündem maddesi olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 09:44
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 09:44

TESK Genel Başkanı Palandöken'den Perakende Yasası Çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den Acil Perakende Yasası Talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkenin perakende sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Meclis'in tatile girmesinin ardından, Perakende Yasası'nın gündemin ilk maddesi olması gerektiğini ifade etti.

Haksız Rekabet Sorunu

Palandöken, yazılı bir açıklama yaparak, esnaf ve sanatkarların haksız rekabet yüzünden zor durumda olduğunu belirtti. Ülkedeki haksız rekabetin artık ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Palandöken, "Tüm sektörlerin sermayenin elinde olduğunu görüyoruz. Mahalle esnafı, bu ortamda fiyatları dengeleyemez hale geldi," dedi.

Esnaf Sayısındaki Düşüş

Artan nüfusa rağmen esnaf sayısının artmadığını dile getiren Palandöken, sokaklardaki kasap ve manavların neredeyse yok olma noktasına geldiğini kaydetti. "Fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sisteme ihtiyaç var," dedi.

Çözüm İçin Perakende Yasası Şart

Palandöken, zincir marketlerin haftada bir gün kapalı olması ve açılış kapanış saatlerinin belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bu düzenlemelerin hayata geçmesi için Perakende Yasası'nın büyük önem taşıdığını ifade etti.

Esnaf Enflasyonla Mücadelenin Temel Taşıdır

Palandöken, yasanın olmaması durumunda, Hakkari, İstanbul, Ankara veya Bursa'da aynı fiyatların dayatıldığını vurguladı. "Esnaf ve sanatkar, enflasyonla mücadelenin en önemli ayağıdır. Anayasa'nın 173. maddesine dayanarak, esnaf ve sanatkarın korunması gerekiyor. Meclis, tatile girmeden önce bu konuyu gündeme almalıdır," sözleriyle çağrısını yineledi.