Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Threads'a Bomba Özellik Geliyor: Elon Musk Bu Gelişmeye Çok Kızacak

Threads uygulaması, yeni bir güncelleme ile alıntı yapma özelliğini kullanıcılara sunuyor. Bu güncelleme, Threads'ın popüleritesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Threads web özelliği ile de kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Bu güncelleme, X ile rekabeti kızdıracak nitelikte.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 13:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Threads'a Bomba Özellik Geliyor: Elon Musk Bu Gelişmeye Çok Kızacak

Threads’a X ile Rekabetini Kızdıracak Yeni Bir Güncellemeyi Duyurdu

Threads uygulamanın popüleritesini arttırmak için yeni güncellemeler yapmaya devam ediyor. Threads yepyeni bir yenilikle tekrar karşımızda. Threads web özelliğini ağustos ayında kullanıma sundu. Ancak kullanıcılar bazı durumlardan dolayı uygulamayı terk ediyordu.

Alıntı Yapmak Artık Mümkün

Yeni yapılan güncellemede önceden sadece beğendiğiniz içerikleri alıntılayabiliyordunuz. Artık web’deki gönderilerden alıntı yapmanıza olanak tanıyor.

X ile Rekabeti Tetikliyor

X eski ismiyle Twitter ile rekabetinde elindeki tüm kozları kullanıyor. Threads Elon Musk’ın Twitter’ın logosunu değiştirdiği ismini X olarak güncellediği bir dönemde gündeme bomba gibi düşmüştü. Çok hızlı yükselmesine rağmen adeta çakıldı. Meta kullanıcıları kaybetmemek için yeni güncellemeler yayınladı. En büyük rakibi X’e ait bazı özellikleri de kendi bünyesine transfer ediyor. Twitter kullanıcılarının bir X’in yeni özelliklerinden bunaldığı bir dönemde rekabeti tetikledi.

Threads Web'de Alıntı Özelliği

Teknik olarak birçok eksikliği bulunan Threads web de önemli bir güncelleme yaptı. Ağustos ayında web özelliğini yayınladı. Ancak çok önemli bir eksiği vardı. Web tarafında alıntılama Twitter dilinde ise retweet yapılamıyordu. Adam Mosseri’nin perşembe günü yaptığı açıklamada müjdeyi verdi. Web’deki alıntı gönderilerini bu haftadan itibaren kullanabilecek. Threads’ın bu özellikleri canlandırmaya yardımcı olabilir. Bu şekilde X’e uygun bir alternatif olabileceğini hissettirmeye yardımcı oluyor. Bununla birlikte, X tüm sansasyonel gelişmelere rağmen hala popüleritesini koruyor.