Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ticaret Bakanlığı'nın Yenilenmiş Ürün Sistemi, Dünya Bankası'ndan Ödül Aldı

Yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası tarafından ödüllendirildi ve çevreyle tüketici koruma konularında önemli katkılar sundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:00

Ticaret Bakanlığı'nın Yenilenmiş Ürün Sistemi, Dünya Bankası'ndan Ödül Aldı

Ticaret Bakanlığı'na Ödül

Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ile Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından düzenlenen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü. Yarışmanın temel amacı, tüketici koruma alanında iyi uygulamaları teşvik etmek ve sektörel uyumu sağlamak.

Başarı Hikayeleri Yarışması

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu ödülün "başarı hikayesi" olarak değerlendirilen çalışmalar için verildiği belirtilirken Türkiye'nin yenilenmiş ürün sisteminin kurulması konusundaki işbirlikleri de öne çıkarıldı. Kurumsal İşbirlikleri

Yarışma kapsamında Türkiye, bu sistemin geliştirilmesi için yurt içi paydaşlarla düzenleme ve izleme faaliyetlerinden dolayı 'üçüncü taraflarla işbirliği' kategorisinde ödülü kazandı.

Yenilenmiş Ürün Sistemi Nedir?

Yenilenmiş ürün sistemi, 2020 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından devreye alınarak, cep telefonları ve tablet gibi ikinci el teknolojik ürünlerin belirli standartlarda yenilenmesini sağladı. Bu sistem sayesinde ithalat azaltıldı ve hala kullanılabilir durumda olan ürünler tekrar ekonomiye kazandırılarak çevreye olan zararlar minimize edilmeye çalışıldı. Gelecek Vizyonu

Uygulamanın kapsamı genişleyerek bilgisayar, akıllı saat, modem ve oyun konsolları gibi ürünleri de içerecek şekilde artırıldı. Bu yenilemeyi Bakanlık tarafından yetkilendirilen 22 yenileme merkezi gerçekleştiriyor. Ticaret Bakanlığı, gelecekte de geliştireceği uygulamalarla hem tüketicileri hem de çevreyi koruma çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye...

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ile Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından verilen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.