Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TİKA ve TÜİK'ten İstatistik Alanında İşbirliği Protokolü

TİKA ve TÜİK, istatistik alanında işbirliğini güçlendirmek için mutabakat zaptı imzaladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 09:53

TİKA ve TÜİK'ten İstatistik Alanında İşbirliği Protokolü

TİKA ve TÜİK Arasındaki İşbirliği Protokolü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), istatistik alanında işbirliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir protokol imzaladı. Bu mutabakat zaptıyla, iki kurum arasındaki işbirliğinin daha da gelişmesi hedefleniyor.

Protokolün Amaçları

İmza törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya katıldı. Protokol, istatistik kapasitelerinin güçlendirilmesi için ülkelerle teknik işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışı eğitim programları, çalışma ziyaretleri ve çalıştaylar gibi ortak etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

TİKA ve TÜİK İşbirliği Güçlenecek

TİKA Başkanı Kayalar, bu mutabakatın iki kurum arasındaki işbirliği ve dostluğu daha ileri bir seviyeye taşıyacağına inandığını belirtti. Ayrıca, bu anlaşmaların uluslararası alanda bilgi ve tecrübe paylaşımının etkinliğini artıracağına dikkat çekti.

TÜİK'ten İstatistik Projeleri ve Eğitimler

TÜİK Başkanı Çetinkaya ise, Türkiye'nin istatistik alanındaki bilgi ve tecrübesini, ulusal istatistik sistemlerini geliştirmek isteyen ülkelerle paylaşmak için ortak projeler yapacaklarını ifade etti.

İşbirliği çerçevesinde, Moğolistan, Tacikistan, Türkmenistan, Tunus ve Vietnam gibi birçok ülkede eğitim programları başarıyla gerçekleştirildi. Özbekistan'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Mal ve Hizmet Ticareti İstatistikleri ile Turizm İstatistiklerinin Geliştirilmesi" eğitim programında 45 kursiyere eğitim verildi. Ayrıca, Cibuti'de "İstatistikte Kurumsal ve Dijital Dönüşüm" konulu bir eğitim programı planlanıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, istatistik alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve teknik yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Protokol imza törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar (sağda) ile TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya (solda) katıldı.