Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TikTok Fenomeni Doktorun Ameliyat Videoları Hastalarını Tehlikeye Attı

Teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medyanın yayılmasıyla birlikte bir plastik cerrahın TikTok hesabında paylaştığı ameliyat videoları, hastaların sağlığını olumsuz etkiledi ve doktorun mesleğinden olmasına neden oldu.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 14:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TikTok Fenomeni Doktorun Ameliyat Videoları Hastalarını Tehlikeye Attı

TikTok Fenomeni Doktorun Ameliyat Videoları Hastalarını Tehlikeye Attı

Teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medyanın yayılmasıyla artık herkes her ânını kaydedip yayınlayabiliyor. Ancak bu durum her zaman iyi sonuçlar vermeyebiliyor. Bir plastik cerrahın da TikTok hesabında paylaştığı videolar hem hastalarının sağlığını olumsuz yönde etkiledi hem de mesleğinden olmasına neden oldu.

Dr Katharine Roxanne Grawe, yaptığı operasyonların bazılarını canlı olarak yayınlamasıyla TikTok’ta son derece popülerdi. Ancak, hastalarına bakmak yerine, ameliyatın ortasında takipçilerinin sorularını yanıtlayınca hakkında şüpheler oluştu.

Yaptığı canlı yayınların ortaya çıkması üzerine Teksas, Ohio’daki patronları tarafından bunu yapmayı bırakması söylenmesine ve kendisine resmi uyarılar gönderilmesine rağmen, yayınlarına devam etti.

Sonunda Doktor Grawe, bu hafta yapılan bir duruşmada; liposuction, popo kaldırma ve cilt germe ameliyatı olan bir hastasının karnında bir hafta sonra boş hava bulunduğu ortaya çıkarıldı. Hastanın karaciğeri hasar gördüğü için beyin fonksiyonlarını da kaybettiği tespit edildi. TikTok fenomeni doktorun bir başka hastasının ise enfeksiyon geçirdiği ve karnından hasar gördüğü belirtildi.

Meslekten menedildikten sonra eski doktor, eylemlerinin sorumluluğunu almış gibi görünüyor. Grawe, hastalar ve uygulayıcılar arasındaki sert ve korkutucu duvarı yıkmaya çalıştığını itiraf ederken şunları söyledi:“Bugün bu aptalca videoların profesyonel görünmediğini görüyorum. Zaman zaman davranışlarımın nasıl dikkatsiz olduğunu ve hastalarımla meslektaşlarımı nasıl gücendirdiğini anlıyorum.”