Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TikTok'ta Tehlikeli Bir Trend: Boat Jumping

Sosyal medya platformu TikTok'ta son zamanlarda popüler olan 'Boat Jumping' adlı akım, tehlikeli sonuçlar doğuruyor. Son altı ayda ABD'nin Alabama eyaletinde dört kişi bu akım nedeniyle hayatını kaybetti. Uzmanlar, bu tür meydan okumaların felç ve ölüm riskini beraberinde getirdiğini belirtiyor.

Yayın Tarihi: 10.07.2023 14:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TikTok'ta Tehlikeli Bir Trend: Boat Jumping

Sosyal medya platformu TikTok'ta bu yaz çok tehlikeli bir akım ünlendi.

Buna göre kullanıcılar yüksek hızda giden bir teknenin arkasından atladıkları anın görüntülerini çektiriyor. Amaç dalış yapmamak, teknenin köpüğünün üzerine önce ayakları suya sokacak şekilde zıplamak. Ancak bu akım nedeniyle son altı ayda ABD'nin Alabama eyaletinde dört kişi öldü. Kurtarma ekipleri, bu kişilerin bazılarının boyunlarının kırıldığını, yani ani bir şekilde öldüklerini açıkladı.

İntihara neden olabiliyor! Dünyanın en acı veren bitkisine dokundu BETONA ATLAMAKLA AYNI

'Boatjumping' etiketiyle yayınlanan gösteriş yapma amaçlı bu akımın yasaklanması isteniyor. Şubatta bir teknede üç çocuğu ve karısıyla gezintiye çıkan bir baba, bu akımın eyaletteki ilk kurbanı olmuştu. Bu anları karısı kaydetmişti. Son vaka da mayısta yaşandı. Orta yaşlı bir adam öldü. Uzmanlar, insanların sosyal medya için kaydedilirken şuursuzca hareketler sergilemeye daha yatkın olduklarını söylüyor. Suda hızla ilerlerken atlamanın betona atlamakla denk olduğu ve yüksek derece felç ve ölüm riski taşıdığı konusunda uyarıyorlar.

Son zamanlarda yaşanan ölümlerden sonra TikTok kullanıcıları bottan atlama trendi konusunda uyarıldı.

Son ortaya çıkan trend, 4 kişinin boyunlarını kırarak ölümüyle sonuçlandı. Bu trend, 'Boat Jumping' adı verilen ve insanların hızla giden teknelerin arkasından atlayıp sıçrama ya da geri takla atma eylemlerini gösteren bir nevi meydan okuma. Ancak bu eylemi gerçekleştiren 4 kişi, suya düştükten sonra boyunlarını kırmış ve hareket edemeyerek boğularak hayatını kaybetmişti. Bu durum yetkililerin kullanıcılara bu konuda uyarılarda bulunmasına neden oldu.

'4 BOĞULMA VAKASI YAŞANDI'

ABD'deki son olayın ardından konuşan Childersburg Kurtarma Ekibi Kaptanı Jim Dennis, yaşanan bu ölümlerin 'kolayca önlenebilir' olduğunu belirtti. Dennis, 'Son altı ayda, kolaylıkla önlenebilir dört boğulma vakası yaşandı. TikTok'ta bir meydan okuma gerçekleştiriyorlar; hızlı giden bir tekneye biniyorlar, teknenin yanından ayakları önce olacak şekilde atlıyorlar ve suya eğiliyorlar' dedi.

ÖLÜM ANINI TİKTOK'TA KAYDEDİYORDU

Ayrıca, son kurbanlardan birinin, üç çocuk babası olan bir adam olduğu doğrulandı. Adamın eşi ve çocukları, adamın hayatını kaybettiği sırada teknede bulunuyordu ve üzücü bir şekilde ismi açıklanmayan eşi, adamın ölüm anını TikTok için kaydediyordu.