Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TOKİ Konut Başvurusu Ne Zaman? 2023 TOKİ Konutları Hakkında Son Dakika Bilgileri

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konu, TOKİ konut başvurularının ne zaman başlayacağı konusu oldu. İl il konut başvurusu bekleyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalara başladı. TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşların 2023 yılı için gelirinin 34 bin liranın altında olması gerekmektedir. TOKİ konut başvurusu 81 ilde yapılacak. TOKİ sosyal konutlarında en merak edilen soru bu oldu. Kalkınma Planı meclisten geçtikten sonra ilk olarak deprem bölgesine yoğunlaşılacak ve konutlar tamamlanacak. Aynı zamanda 250 bin sosyal konutun inşaatı da bu süreçte başlayacak. Bu nedenle yeni sosyal konut başvurularının 2024 yılı ortalarından sonra alınması bekleniyor. Ancak, TOKİ sosyal konutların dışında da il il konut yapımlarına devam ediyor. Her hafta TOKİ başvuruları alınıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 15:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TOKİ Konut Başvurusu Ne Zaman? 2023 TOKİ Konutları Hakkında Son Dakika Bilgileri

TOKİ Konut Başvurusu Ne Zaman?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konu, TOKİ konut başvurularının ne zaman başlayacağı konusu oldu. il il konut başvurusu bekleyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalara başladı.

TOKİ Konut Başvurusu Şartları Nelerdir?

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşların 2023 yılı için gelirinin 34 bin liranın altında olması gerekmektedir. 18 yaşını geçen ve 1 yıldır başvuru yapacağı yerde ikamet eden vatandaşlar başvurusunu yapabilecek. Bir evi olan vatandaşlar ise herhangi bir başvuru yapamayacak.

Hangi İllere Yapılacak?

TOKİ konut başvurusu 81 ilde yapılacak. İl listesi şu şekilde: Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

Başvuru Ne Zaman Başlayacak?

TOKİ sosyal konutlarında en merak edilen soru bu oldu. Kalkınma Planı meclisten geçtikten sonra ilk olarak deprem bölgesine yoğunlaşılacak ve konutlar tamamlanacak. Aynı zamanda 250 bin sosyal konutun inşaatı da bu süreçte başlayacak. Bu nedenle yeni sosyal konut başvurularının 2024 yılı ortalarından sonra alınması bekleniyor. Ancak, TOKİ sosyal konutların dışında da il il konut yapımlarına devam ediyor. Her hafta TOKİ başvuruları alınıyor.