Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyası Bugün Bitiyor!

TOKİ'nin, Haziran 2022 tarihinden önce yapılan konut ve iş yerleri için başlattığı yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında, borcunu peşin ödeyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 21:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyası Bugün Bitiyor!

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası bugün bitiyor!

TOKİ'nin, Haziran 2022 tarihinden önce yapılan konut ve iş yerleri için başlattığı indirim kampanyası bugün sona eriyor. İşte detaylar...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 21 Haziran 2022 öncesinde inşa edilen konut ve iş yerleri için başlattığı yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında, borcunu peşin ödeyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirimden faydalanılamayacak.

Kısmi Ödeme Fırsatı

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlara da yararlanma imkanı sunuldu. Borcun tamamını ödeyemeyecek vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla gerçekleştirdikleri peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

TOKİ Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Kimler Faydalanabilecek?

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ilişkin taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ile emlak vergisi borcunun da olmaması gerekiyor. TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasından geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılının Haziran ayına kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanamıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabiliyor.

TOKİ Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurmuştu. Söz konusu indirim kampanyası, 21 Eylül tarihinde başlamıştı. Bakan Mehmet Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası düzenlediklerine vurgu yapmıştı. TOKİ'nin kampanyalarından faydalanmak için, TOKİ'nin resmi internet sitesinden veya mobil uygulama aracılığıyla başvurular yapılabiliyor.