Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzon'da Taşkın ve Heyelan Sonrası Durum Değerlendirmesi

Trabzon Valisi, Sürmene ve Araklı'da meydana gelen taşkınlar ve kaybolan bir vatandaş hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 00:35
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 00:35

Trabzon'da Taşkın ve Heyelan Sonrası Durum Değerlendirmesi

Trabzon Valisi'nden Taşkın Açıklaması

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bu sabah meydana gelen aşırı yağışların ardından Vali Aziz Yıldırım, yerel basına açıklamalarda bulundu. Vali Yıldırım, bölgede bir işitme engelli vatandaşın kaybolduğunu belirtti.

Kaybolan Vatandaşın Durumu

Yıldırım, "Sürmene'de bir vatandaşımızdan haber alamıyoruz. Kendisi işitme engelli olduğu için cep telefonu taşımıyor; ona ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor," dedi. 60-65 yaşlarında olduğu bildirilen kaybolan vatandaşın, yatsı namazını camide kıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı öğrenildi.

Yağışların Etkileri ve Alınan Önlemler

Vali Yıldırım, Sürmene'de ve çevresinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle, bazı bölgelerde su birikintileri oluştuğunu ifade etti. "Çavuşlu Mahallesi'nde 4 aracın da suya gömüldüğünü tespit ettik, ancak can kaybı yaşanmadı," diye ekledi.

Bölgedeki birçok iş yerinin zemin katta su ile dolduğunu ve bu iş yerlerinin boşaltıldığını belirten Yıldırım, Sürmene'de ciddi bir sorun yaşanmadığını vurguladı. Araçların tahliye işlemlerine de başlanmış durumda.

Çalışmalar Devam Ediyor

Yanbolu Vadisi'nde yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Yıldırım, "Bölge halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz, tüm ekiplerimiz teyakkuz halindedir," dedi. Türkiye’nin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarına göre yağışların azalmaya başladığını belirten Yıldırım, bölgede yaşanan gelişmelere dair tüm ekiplerin tetikte olduğunu söyledi.

Gelecek Çalışmalar

Araklı'daki suyun denize ulaşmasıyla ilgili sorulara yanıt veren Yıldırım, "Bu konu şehrin yerleşimi ile ilgili. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz," diyerek açıklamalarını tamamladı.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve...

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.