
Trabzon'dan Muş'a Yolculuk
Trabzon'dan Muş'a gelen 94 kişilik fotoğraf tutkunları, 1800 rakımlı Karaağaç beldesinde doğanın nadide bir parçası olan endemik ters laleleri görüntülemek için zorlu bir maceraya atıldılar.
Zorlu Tırmanışın Ardından
Grup, 2 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından ulaştıkları bölgede, lalelerin oluşturduğu eşsiz manzarayı fotoğrafladılar. Trabzon Fotoğraf ve Dağcılık Kulübü Başkanı Abdullah Tosun, doğa sevgisinin zorlukları aşmalarında önemli bir etken olduğunu belirtti.
Doğanın Güzelliklerini Yansıtma Çabası
Tosun, "Fotoğraf çekmeyi seven yaklaşık 400 kişilik grubumuz var. 2 yıl önce yine ters laleleri görüntülemek için buraya gelmiştik. Bugün de 94 kişilik bir ekiple Muş'a geldik. Ekip arkadaşlarımız, sosyal medyada paylaştığımız fotoğraflardan etkilenerek buraya gelmeyi istedi. Bölgede birçok endemik bitki mevcut ama ters lale gibi eşsiz bir bitki yok. Dağa tırmanışımız zorluydu ama doğa sevgisi bu güçlükleri aşmamızı sağlıyor. Memleketimizin toprağını, çiçeklerini ve insanlarını seviyoruz" diyerek, doğayı görüntülemenin eşsiz bir deneyim olduğunu vurguladı.
Kültür ve Tarihi Yerler
Kulübün İkinci Başkanı Murat Albayrak, "Her hafta geziler düzenliyoruz. Bu kadar kalabalık bir grup ile ilk defa geziye çıktık. Ters laleleri görüntüleme fırsatı bulduk. Muş'un tarihi yerlerini de gezmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Yerel Destek
Muş Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Kenan Demir ise, Trabzon'dan gelen fotoğrafçılar sayesinde Muş'un tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin daha fazla tanıtıldığını dile getirdi.
Trabzon'dan Muş'a gelen fotoğraf tutkunları, 1800 rakımlı Karaağaç beldesindeki dağlık alanda yetişen ve endemik tür olan ters laleleri görüntüledi.
Trabzon'dan Muş'a gelen fotoğraf tutkunları, 1800 rakımlı Karaağaç beldesindeki dağlık alanda yetişen ve endemik tür olan ters laleleri görüntüledi.