Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TRT'den Osman Kavala dizisi: Yargılaması devam ederken...

TRT, Osman Kavala'nın hayatını konu alan 'Metamorfoz' isimli diziyi yayınlamaya başladı. Kavala'nın eşi Ayşe Buğra, 'Karalama kampanyasının bir parçası' dedi. Dizinin yargılama devam ederken çekilmesi tepki çekti.

Yayın Tarihi: 15.06.2023 14:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TRT'den Osman Kavala dizisi: Yargılaması devam ederken...

TRT'den Savcılık İddianamesi Gibi Osman Kavala dizisi!

TRT AİHM kararlarına rağmen tahliye edilmeyen ve 6 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın hayatını dizi yaptı. Dizi Kavala'yı AKP'nin penceresinden anlatıyor. Yargılama devam ederken böyle bir dizi çekilmesi kamuoyunun tepkisine neden olurken, Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, 'Karalama kampanyasının bir parçası' dedi.

Metamorfoz dizisi

TRT'nin yeni dijital platformu 'tabii'de yayınlanmaya başlayan 'Metamorfoz' isimli dizi, AİHM'in kararına rağmen 2017 yılından beri cezaevinde olan Osman Kavala'yı konu alıyor. İlk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçip 'kapitalistleşen' solcu işadamını anlatıyor. Dizinin başrol oyuncusu ise Osman Kavala'ya oldukça benzeyen Can Nergis.

'Karalama kampanyasının bir parçası'

Osman Kavala'nın yargılanması devam ederken böyle bir dizinin çekilmesi kamuoyunun tepkisine neden oldu. Kavala'nın eşi Ayşe Buğra'ya halktv.com.tr telefonla ulaştı. Buğra, 'Karalama kampanyasının bir parçası. Avukatlarımız bir şeyler yaparlar mı bilmiyorum. Bekliyoruz' dedi.