Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump'ın Suikast Girişiminde Yaralanma Nedeni Tartışmaları

Trump'ın suikast girişiminde sağ kulağındaki yaralanmanın nedeni hala belirsizliğini koruyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 20:18
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 20:18

Trump'ın Suikast Girişiminde Yaralanma Nedeni Tartışmaları

Trump'ın Yaralanması ve Nedeni Üzerine Tartışmalar

13 Temmuz'da Pensilvanya'da gerçekleştirilen seçim mitinginde eski ABD Başkanı Donald Trump, bir suikast girişimine maruz kalarak sağ kulağından yaralanmıştı. Yaralanmanın sebebi olarak merminin mi yoksa metal parçasının mı etkili olduğu konusunda tartışmalar devam ediyor.

Tıbbi Kayıt Eksikliği ve Yetkililerin Sessizliği

Olayın üzerinden neredeyse iki hafta geçmesine rağmen, Trump'ın yaralanmasına dair herhangi bir tıbbi kayıt bulunmuyor. Aynı zamanda yetkililerden resmi bir açıklama gelmemesi, tartışmaları alevlendiriyor.

New York Times Raporu ve Video Analizleri

New York Times gazetesinde yayımlanan bir rapor, Trump'ın yaralanmasının mermiden kaynaklandığını belirtirken, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) olay yerindeki metal parçalarını incelemektedir. Raporda, Trump'ın suikast zanlısı Thomas Matthew Crooks'un ateşlediği mermilerin detaylarına yer veriliyor.

Ses Uzmanlarının Değerlendirmesi

Montana Üniversitesi'nden ses uzmanı Rob Maher, videoları inceledikten sonra, “Adam birden irkiliyor ve sağ eli ilk duyulan atışla ikinci arasındaki zamanda sağ kulağına gidiyor,’’ şeklinde bir değerlendirme yapmıştır.

FBI ve Trump'ın Yorumları

FBI Direktörü Christopher Wray, Trump'ın yaralanmasının nedenine dair soruların gündemde olduğunu belirtirken, Trump daha önce “Demokrasi için kurşun yedim.” görüşüyle gündeme gelmişti.

Suikast Girişimi Hakkında Genel Bilgiler

Trump, 13 Temmuz'da Butler bölgesindeki mitingde konuşma yaptığı esnada silahlı bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırıda, mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştır. Saldırgan ise ABD Gizli Servisi tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

FBI, bu durumu bir suikast girişimi olarak tanımlayıp, 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un olay yerinde öldürüldüğünü açıklamıştır.