Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye Boks Federasyonu'nda Yolsuzluk İddiasında Yeni Gelişme

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarıyla ilgili eski AsBaşkanlardan Yılmaz İlkay Arın, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'na bir yazı göndererek, denetleme raporunun gönderilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 21:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Türkiye Boks Federasyonu'nda Yolsuzluk İddiasında Yeni Gelişme

Türkiye Boks Federasyonu'nda Yolsuzluk İddiasında Yeni Gelişme

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarıyla ilgili eski AsBaşkanlardan Yılmaz İlkay Arın, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'na bir yazı göndererek, denetleme raporunun gönderilmesini istedi. Yönetim kurulundan üç kişinin istifa ettiği Türkiye Boks Federasyonu'nda başkan Eyüp Gözgeç, düzenlediği basın toplantısında hakkındaki usulsüzlük iddiaları ile ilgili araştırılma yapılmasını istemişti. Ailelerin şikayeti üzerine ortaya çıkan konularla ilgili savcılığa ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu'na şikayet dilekçe veren Arın, "Benim bu konudaki tavrım tamamen sportiftir. Birçok konuda bize gelen konuları savcılığa ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu'na bildirdim. Sayın başkan Eyüp Gözgeç ile şahsi hiçbir sorunum yoktur" demişti.

Türkiye Boks Federasyonu'nda İnceleme Başlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak müfettişleri görevlendirdi. Türkiye Boks Federasyonu incelemeye alındı. Bakanlık müfettişleri, şikayette konu olan seyahat harcırahların eksik yatırılması, iade paralarının yatırılmaması, ailelerden para alınması, bütçe görüşmeleri öncesinde borçlu gösterilmesi ve Erzurum'da yapılan organizasyonda geç yatırılan para konuları üzerinde durdukları öğrenildi. Müfettişler, diğer konularla ilgili olarak da araştırmalarına devam ettiği belirtildi.

Savcılık İnceleme Raporu İstedi

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, yapılan suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı. İki dosyayı birleştiren savcılık, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan federasyon denetimiyle ilgili rapor istedi. Bakanlık, teftiş kurulu raporunu tamamlayarak savcılığa gönderecek.