Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'de Hava Sıcaklıkları Azalacak

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren azalacak. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Bu gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte cuma günü kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 11:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Türkiye'de Hava Sıcaklıkları Azalacak

Türkiye'de Hava Sıcaklıkları Azalacak

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren azalacak. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Bu gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmazken; sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genelikle kuzeyli zamanla iç kesimlerde doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar Düşecek, Şiddetli Yağış Gelecek

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki perşembe gününe dikkat çekerek uyarı yaptı. Şen, sıcaklıkların düşerken, kuvvetli yağışların da artacağını ifade ederek, cuma günü sıcaklıkların yeniden yükseleceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan uzman isim, "Bugün pazartesi yağış yok. Yarın İç Ege ve Akdeniz bölgesinde, Çarşamba Doğu'da kuvvetli olmayan yağış geçişleri görülecek. Perşembe, Ege ve Marmara'da bir günlük kuvvetli yağış, akşam İç Anadolu'da; Cuma Doğu'da yağış bir günlük olacak. Sıcaklık perşembe düşecek, cuma tekrar yükselecek. İstanbul bugün parçalı bulutlu. Sıcaklık 25 C°. Perşembe günü 5 derece düşecek. Cumartesi 26 C°. Perşembe günü öğlene doğru İstanbul'da şiddetli yağışa dikkat edeceğiz. Aynı gün Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale'ye dikkat edeceğiz." ifadelerini kullandı.