Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye’deki 65 Yaş üstü için önemli açıklama: Bakan Koca duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki 65 yaş üstü kişiler için önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanların sıcak havalarda dikkatli olması gerektiği belirtildi. Yaşlılar ve çocuklar, sıcak çarpması riski taşıdığından sıcak saatlerde dışarıya çıkmamaları öneriliyor.

Yayın Tarihi: 13.07.2023 21:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Türkiye’deki 65 Yaş üstü için önemli açıklama: Bakan Koca duyurdu!

Türkiye’deki 65 Yaş üstü için önemli açıklama: Bakan Koca duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamaya göre, yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanların dikkatli olması gerekiyor. Sıcak havalar illerde etkisini hissettirmeye devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, risk grubunda olan vatandaşların sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları gerektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

SICAK ÇARPMASI

SICAK ÇARPMASI, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.