Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin Ağustos Ayı Enerji İthalat ve İhracat Raporu

Türkiye'nin ağustos ayı enerji ithalat ve ihracat raporuna göre, doğal gaz ithalatı azalırken, petrol ithalatı arttı. Konutlardaki doğal gaz tüketimi azaldı. Doğal gaz stok miktarı ise arttı. Benzin satışları artarken, motorin satışları azaldı. Havacılık yakıtları ihracatı artarken, denizcilik yakıtları ihracatı azaldı. Diğer ürünlerle toplam ihracat ise azaldı.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 22:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Türkiye'nin Ağustos Ayı Enerji İthalat ve İhracat Raporu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Ağustos Ayı Raporu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun ağustos ayına ilişkin 'Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu'na göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı azalırken, LNG ithalatı arttı. Toplam doğal gaz ithalatı da azaldı. En fazla doğal gaz ithalatı Rusya'dan yapılırken, Azerbaycan ve Cezayir takip etti. Konutlardaki doğal gaz tüketimi azaldı. Doğal gaz stok miktarı ise arttı.

Türkiye'nin Petrol İthalat ve İhracat Raporu

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı artarken, ham petrolde ithalat azaldı. Benzin satışları artarken, motorin satışları azaldı. Havacılık yakıtları ihracatı artarken, denizcilik yakıtları ihracatı azaldı. Diğer ürünlerle toplam ihracat ise azaldı. Motorin ve benzin üretimi azalırken, havacılık yakıtları üretimi arttı. Diğer yakıt türleriyle toplam rafineri petrol ürünleri üretimi arttı.