Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunus ve Cezayir, İsrail'e Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı Yapıyor

Tunus ve Cezayir, Gazze'deki çatışmalarda İsrail'e uluslararası hukuka uyması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:54
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:54

Tunus ve Cezayir, İsrail'e Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı Yapıyor

Tunus ve Cezayir'den İsrail'e Çağrı

Tunus ile Cezayir, Gazze Şeridi’nde süregelen çatışmaların sorumlusunu göstererek, İsrail’in uluslararası hukuka saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Cezayir Meclis Başkanı'nın Ziyareti

Cezayir Meclis Başkanı İbrahim Buğali, Tunus'a yapmış olduğu resmi ziyarette, Tunus Meclis Başkanı İbrahim Buderbale ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından iki lider ortak bir yazılı açıklama yaparak, özellikle İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği 'barbarca ve iğrenç suçlar' karşısında güçlü bir duruş sergiledi.

Uluslararası Yardım ve Koruma Çağrısı

Açıklamada, Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması ve tıbbi yardım gibi her türlü destek kanallarının açık tutulması gerektiği belirtildi. "İşgalci güçlere uluslararası hukuka riayet etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Filistin halkı, toprakları için direniş gösterme ve gasp edilen haklarını savunma hakkına sahiptir," denildi.

İsrail'in Hesap Vermesi Gerekiyor

Ayrıca, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlar için uluslararası toplum önünde hesap vermesi gerektiğinin altı çizildi. "Batı Şeria ve Kudüs’ü ilhak planı, mahkumlara yönelik yapılan insan hakları ihlalleri ve yerleşimcilerin artan saldırıları gibi haksızlıkların sorumlusu işgal güçleridir," ifadeleri yer aldı.