Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Kızılay Başkanı Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Stanford'un prestijli listesinde 2023 yılı 'Yıllık Etki' kategorisinde yer aldı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 19:08
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 19:08

Türk Kızılay Başkanı Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Uluslararası Başarıya İmza Attı

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ABD'deki Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde 2023 yılı "Yıllık Etki" kategorisinde yer alarak önemli bir başarı gösterdi.

Stanford Üniversitesi'nin Çarpıcı Kriterleri

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, Yılmaz'ın uluslararası bilim dünyasında Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil ettiği vurgulandı. Stanford Üniversitesi’nin belirlediği listenin, yayın sayıları, atıf oranları ve yazar sıralamaları gibi özel kriterlere dayandığı ifade edildi. Açıklamada, "Stanford Üniversitesi listesinde yalnızca en üst yüzde 2'lik dilimde yer alan ya da ilk 100 bin bilim insanı bulunmaktadır. Prof. Dr. Yılmaz, 2023 yılı bilimsel çalışmalarının etkisiyle bu listeye girerek, Türkiye'nin bilim dünyasındaki yerini bir kez daha gözler önüne sermiştir." denildi.

Akademik Çalışmalarına Devam Ediyor

Türk Kızılay Genel Başkanı olarak insani yardım alanındaki öncülüğünün yanı sıra akademik çalışmalarına da durmaksızın devam eden Yılmaz, sağlık alanında gerçekleştirilen birçok önemli araştırmaya imza atmaktadır. Kendisinin diyabet öncesi dönem risk faktörleri, Kovid-19 etkileri ve teşhis yöntemleri, madde bağımlılığı tespiti ve yeni doğanlarda görülen bazı metabolik hastalıkların erken tanısı gibi konularda yaptıkları dikkat çekmektedir.

Bu araştırmalarıyla toplum sağlığına büyük katkılar sağlayan Yılmaz, sağlık hizmetlerinin daha etkili ve güvenilir hale gelmesine yardımcı olurken, Türk Kızılay'daki görevini de insanlığa hizmet anlayışı doğrultusunda sürdürmektedir. Türk Kızılay, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın bu uluslararası başarıya ulaşmasından dolayı büyük mutluluk duymakta ve kendisini tebrik etmektedir. Kızılay, insanlığa hizmet ve bilime katkı misyonunu kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi...

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ABD'deki Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "Dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde, 2023 yılının "Yıllık Etki" kategorisinde yer aldı.