Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Sineması Günleri Selanik'te Başladı

Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Türk Sineması Günleri, Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Yayın Tarihi: 20.10.2024 00:36
Güncelleme Tarihi: 20.10.2024 00:36

Türk Sineması Günleri Selanik'te Başladı

Türk Sineması Günleri Selanik'te Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından organize edilen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı.

Etkinlik Detayları

İki gün sürecek olan bu etkinlikte, Türk sineması eserleri izleyicilere sunulacak. Açılış galasında Selman Nacar'ın "Tereddüt Çizgisi" ve Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmleri gösterildi. Bugün ise, Cemil Ağacıkoğlu’nun "Son Hasat" ve Emre Kavuk’un "Daha İyi Bir Yarın" filmleri izleyicilerle buluşacak.

Başkonsolosun Açıklamaları

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, AA muhabirine etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, 2019’da ilki gerçekleştirilen Türk Sineması Günleri'nin ikincisinin düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm hareketliliğine de vurgu yapan Gedik, her iki ülkenin kültürlerine olan ilginin karşılıklı olduğunu belirtti.

Sanatın Birleştirici Gücü

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, sanatın uluslararası bir köprü işlevi gördüğünü vurguladı ve sanatla politik zorlukların aşılabileceğine inandığını duyurdu. Ayrıca, Emre Kavuk, Türk dizilerinin Yunanistan'da popüler olduğunu ve Türk sinemasının da aynı ilgiyle karşılandığını kaydetti.

Katılımcılar ve Destekçiler

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Veli Aydın, Batı Trakyalı Türkler ve birçok sinemasever katıldı. Katılımcılar, kültürel etkinliklerin ülkeler arasındaki bağlantıları güçlendireceğine inanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı. Etkinliğin açılış galasında, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik konuşma yaptı.