Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk ve Yunan Mutfağı Üzerine Çarpıcı Yorumlar

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağının benzerliklerine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 11:38

Türk ve Yunan Mutfağı Üzerine Çarpıcı Yorumlar

Gastronomi Uzmanı Ekmekçioğlu'ndan Türk-Yunan Mutfağı Üzerine Değerlendirme

Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağı arasında birçok ortak nokta bulunduğunu ifade ederek, bazı yemeklerin isimleri ve kökeninin tartışmalı olduğunu söyledi. Ekmekçioğlu, Fethiye’de gerçekleşen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali’nde, Türk ve Yunan halklarının mutfaklarının birbirine yakın olduğunu belirtti.

Ortak Lezzetler ve Farklılıklar

Ekmekçioğlu, "Yunanistan'daki restoranlarda enginar, dolma, keşkek, tas kebap ve imam bayıldı gibi Türk mutfağına ait yemeklerin bulunması dikkat çekici. Burada kalamar hem ızgara hem de tavada hazırlanıyor, tek farkı isimde; Yunanlar buna kalamari diyor. Salatalar da benzer şekilde hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

Kuyruk Yağı ve Baharat Kullanımı

Ekmekçioğlu, Türk mutfağında kullanılan kuyruk yağının, Yunan mutfağında yer almadığını belirtti ve bu farklılığın gastronomik açıdan önemli bir detay olduğunu vurguladı. Yunan mutfağında baharat kullanımının minimal olduğunu ifade eden Ekmekçioğlu, "Yunanistan'da özellikle tatlılarda sakız kullanılıyor. Türkiye'de ise bu gelenek pek yaygın değil." şeklinde konuştu.

Gastronomik Tartışmalar ve Dostluk Köprüsü

Yemeklerin isimleri üzerinde süregelen tartışmalara da değinen Ekmekçioğlu, "İki ülke potansiyel olarak birbirinin yemeklerine sahip, bu konuda kokoretsi, caciki ve dolmadakia gibi örnekler var. Bu tartışmalar devam ettikçe Türkiye ve Yunanistan arasında gastronomiyle ilgili güzel bir dostluk köprüsü kurulacaktır." dedi.

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk...

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'ne katılan Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, AA muhabirine, Türk ve Yunan mutfağındaki yemeklerle ilgili açıklamada bulundu.