Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'den UNRWA'ya Destek: İsrail'in 'Terör Örgütü' İlanına Tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNRWA'yı terör örgütü ilan etme çabalarını kabul edilemez buldu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:25

Türkiye'den UNRWA'ya Destek: İsrail'in 'Terör Örgütü' İlanına Tepki

UNRWA'ya Destek Mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) 'terör örgütü' olarak nitelendirme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

İsrail'in Açıklaması ve Türkiye'nin Tepkisi

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’in, Gazze’de UNRWA okullarına sığınan sivil halkı hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakın BM çalışanının yaşamını sonlandırmış olması, bu kurumun terör örgütü olarak nitelendirilmesini kabul edilemez kılmaktadır" ifadesine yer verildi.

Filistinli Mültecilerin Hakları

Bakanlık, İsrail parlamentosunun UNRWA'yı terör örgütü olarak tanımlama çabalarını, Filistin halkının kimliğini yok etme yönündeki saldırıların yeni bir parçası olarak değerlendirdi. 1949'da kurulan UNRWA'nın milyonlarca Filistinli mülteciye hayati hizmetler sunduğunu ve bu ajansın Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş hakkının simgesi olduğunu belirtti. Türkiye'nin Desteği ve Uluslararası Davet

Açıklamada, "Türkiye, UNRWA’ya güçlü desteğini sürdürecektir. Uluslararası toplumu, UNRWA’ya yönelik saldırılara karşı seslerini yükseltmeye ve ajansa destek vermeye davet ediyoruz" denildi.

İsrail Meclisinde Yasa Tasarısı

Öte yandan, İsrail parlamentosunda UNRWA'yı terör örgütü olarak tanımlayan, ajansın İsrail'deki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığını kaldırmayı öngören üç yasa tasarısı ilk oylamayı geçerek onaylandı.