Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye Yapay Zeka ve Girişimcilik Ekosistemi ile Dünya Sahnesinde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki hedeflerini ve girişimcilik ekosistemini Global Liderler Zirvesi'nde açıkladı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 15:26

Türkiye Yapay Zeka ve Girişimcilik Ekosistemi ile Dünya Sahnesinde

Global Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin Rolü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Global Liderler Zirvesi'ne video mesaj göndererek, Türkiye'nin güçlü insan kaynağı ve gelişmiş teknoloji altyapısıyla her geçen gün büyüyen bir girişimcilik ekosistemine sahip olduğunu vurguladı. Kacır, "Türkiye, insanlık yararına teknoloji anlayışıyla bayraktar rol üstlenmeye hazır konumdadır," dedi.

Yapay Zeka ve Sürdürülebilir Gelecek

Zirve, "Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek" temasıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Kacır, 4. Sanayi Devrimi'nde inovasyon odaklı yaklaşımların, iş yaşamından sosyal hayata birçok alanda değer üretimini yeniden şekillendirdiğini belirtti.

Yenilikçi Teknolojilerin Gücü

Kacır, yapay zekanın yaygın kullanımıyla iş süreçlerinin köklü bir değişim geçirdiğini ve derin teknolojilerin etkisini artırdığını ifade etti. Ayrıca, yapay zeka alanında büyük şirketlerin kar odaklı yaklaşımlarının, devlet ve akademik aktörlerden daha fazla olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Yapay Zeka Vizyonu

Bakan Kacır, Türkiye'nin "Dijital Türkiye" vizyonuna uygun olarak yapay zeka fırsatlarını değerlendirdiğini belirtti. Türkiye olarak, Yapay Zeka Enstitüsü kurduklarını ve 2030 vizyonuyla 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişiminin yaratılması hedefinde kararlılık gösterdiklerini dile getirdi.

TEKNOFEST ve Gelecek Hedefleri

Bu sene düzenlenecek olan TEKNOFEST etkinliğinde gençlerin gelecek teknolojileri üzerinde çalışmalarını destekleyecek yarışmalar organize edileceğini ifade eden Kacır, "Teknoloji geliştirme çalışmalarımız, yüksek teknoloji ve katma değerli üretim hedeflerimize katkı sağlayacak," dedi.

Yatırım Programları ve Sürdürülebilirlik

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile Türkiye'yi yüksek teknoloji alanında ileri bir seviyeye taşımakta kararlı olduklarını belirtti. "Yeşil ve dijital dönüşüm destek programlarıyla işletmelerin ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz," ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  İstanbul'da bir otelde düzenlenen 'Global Leader...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da bir otelde düzenlenen 'Global Leader Summit-Küresel Liderler Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Global Liderler Zirvesi (Global Leader Summit), "Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek"...

Global Liderler Zirvesi (Global Leader Summit), "Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek" temasıyla İstanbul'da başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, zirveye video mesaj ile katıldı.