Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TUSAŞ'a Terör Saldırısı: Bakan Kacır'dan Güçlü Mesaj

Bakan Mehmet Fatih Kacır, TUSAŞ'a düzenlenen saldırıya ilişkin kararlılıkla yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 17:17
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 17:17

TUSAŞ'a Terör Saldırısı: Bakan Kacır'dan Güçlü Mesaj

TUSAŞ'a Yönelik Saldırı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına dair açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma sanayisinde geri adım atılmayacağını vurguladı.

Bakan Kacır'ın Açıklamaları

Bakan Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında konuşma yapmadan önce olayın haberini aldığını belirtti. Haluk Görgün ile görüşme gerçekleştirdiğini, ancak saldırının henüz yeni olduğunu ve detaylı bilgiye ulaşamadığını aktardı.

Milli Teknoloji Hamlesi Vurgusu

Kacır yaptığı açıklamada, “Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır.” dedi.

Kararlılık Mesajı

Toplantıda ayrıca, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bu yolda gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullanan Kacır, saldırıda herhangi bir kayıp yaşanmamasını ümit ettiğini belirtti. Bakan, TUSAŞ çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu.