Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Twitter, Yeni Abonelik Planlarıyla Reklamları Ortadan Kaldırıyor

Twitter, reklamları ortadan kaldıran yeni abonelik planları sunuyor. Premium + ve temel katmanlarla birlikte gelen bu planlar, platformun abonelik gelirlerine olan bağımlılığını artırıyor. Ayrıca, Premium + aboneleri daha büyük bir algoritmik yanıt artışı elde ediyor. Elon Musk liderliğindeki şirket, yeniliklere devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 18:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Twitter, Yeni Abonelik Planlarıyla Reklamları Ortadan Kaldırıyor

Twitter, Yeni Abonelik Planlarıyla Reklamları Ortadan Kaldırıyor

Şirket, mavi onay işaretine ve aboneler için mevcut diğer avantajlara ek olarak, reklamları ortadan kaldıran, ayda 16 ABD doları tutarında yeni bir Premium + katmanı ekliyor. Platform ayrıca ayda 3 ABD doları tutarında yeni, daha düşük maliyetli bir temel katman da ekliyor.

Yeni abonelik planları, platformun reklamcılık işinin azalmaya devam ettiği ve şirketin abonelik gelirlerine giderek daha fazla bağımlı hale geldiği bir dönemde geldi. X ayrıca yakın zamanda bazı ülkelerdeki tüm yeni kullanıcıların tweet göndermek ve yanıtlamak için yılda 1 dolar ödemesini gerektiren bir programı test etmeye başladı.

X, bir tweetinde Premium+ abonelerinin, daha ucuz premium seviyesi için ödeme yapan abonelere kıyasla daha büyük bir algoritmik yanıt artışı elde edeceğini söyledi. Her iki yeni katmanın da en azından şimdilik yalnızca web üzerinden kullanılabildiği görülüyor; bu da muhtemelen şirketin Apple ve Google'ın uygulama mağazalarıyla ilişkili ek ücretlerden kaçınmasından kaynaklanıyor.

Elon Musk ve Twitter

Twitter'ı devralan Elon Musk ne yazık ki çok iyi bir iş çıkaramadı ancak kesinlikle pes etecek gibi de durmuyor diyebiliriz. Bu kapsamda şirket yenilikler sunmaya devam edecek.