Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ubisoft, Hesaba Giriş Yapmayan Kullanıcıların Oyun Erişimini Kesebilir

Ubisoft, hesaba giriş yapmayan kullanıcıların satın aldıkları oyunlara erişimi kaybedebileceğini açıkladı. Bu politika sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 23:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ubisoft, Hesaba Giriş Yapmayan Kullanıcıların Oyun Erişimini Kesebilir

Ubisoft'un Hesap Kapatma Politikası

Assassin’s Creed ve Far Cry gibi ikonik serilerin arkasındaki isim Ubisoft, AntiDRM Twitter hesabından gelen bir gönderiye yanıt olarak, hesaplarına giriş yapmayan kullanıcıların satın aldıkları Ubisoft oyunlarına erişimi kaybedebileceği yönünde açıklamada bulundu.

Bu açıklama, Ubisoft’un bir kullanıcıya hesabının hareketsizlik nedeniyle geçici olarak askıya alındığını bildiren, 30 gün içinde de kalıcı olarak kapatılacağı uyarısının yer aldığı bir e-postanın arkasından geldi. Ubisoft destek ekibi, “Oyunlarınıza veya hesabınıza erişimi kesinlikle kaybetmenizi istemeyiz.” ifadesini kullanarak, hesaba tekrar giriş yapılması durumunda hesabın kapatılmayacağını belirtti.

Twitter Kullanıcılarından Tepkiler

Twitter kullanıcıları Ubisoft’un e-postadaki ifadelerine tepki gösterdi. Bazıları Ubisoft’un aktif olmayan hesaplar için satın alınan oyunların da silinmesine tepki gösterirken, bazıları Ubisoft’un uyguladığı politikanın yasalara uygun olmadığına dikkat çekti. Bazıları ise Ubisoft’un abonelik hizmetine üye çekmek için bunu yaptığını söyledi.