Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

UBS ve İsviçre Hükümeti, Credit Suisse Devralmasının Risklerini Karşılamak İçin Anlaştı

UBS ve İsviçre hükümeti, Credit Suisse'in devralınması sırasında ortaya çıkabilecek 9 milyar İsviçre frangı zararı karşılamak için anlaştı. Anlaşmaya göre, UBS ilk 5 milyar franklık zararı üstlenecek ve hükümet sonraki 9 milyar frankı üstlenmek için adım atacak. Garantiler, UBS'nin Credit Suisse'in varlıklarının satışından, 5 milyar frankı aşan kayıplara uğraması halinde devreye girecek.

Yayın Tarihi: 09.06.2023 15:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

UBS ve İsviçre Hükümeti, Credit Suisse Devralmasının Risklerini Karşılamak İçin Anlaştı

UBS, Credit Suisse Devralmasının Risklerine Karşı Önlem Aldı

UBS Group AG, Credit Suisse Group AG'nin devralınması sırasında ortaya çıkabilecek 9 milyar İsviçre frangı zararı karşılamak için İsviçre hükümetiyle anlaştı. Anlaşma, iki bankanın birleşik varlıklarının yüzde 3'üne karşılık gelen Credit Suisse'e ait spesifik varlıkları barındıran bir portföyü kapsıyor. UBS, tasfiye etmeyi veya satmayı planladığı bir dizi Credit Suisse varlığından kaynaklanabilecek tahmin edilmesi zor kayıplardan koruma konusunda ısrarcı oldu. Anlaşmanın şartlarına göre, UBS ilk 5 milyar franklık zararı üstlenecek ve hükümet sonraki 9 milyar frankı üstlenmek için adım atacak.

Garantiler 5 Milyar Frangı Aşarsa Devreye Girecek

İsviçre hükümeti, UBS'nin merkezini İsviçre'de tutmasının gerektiğini açıkladı. Garantiler, UBS'nin Credit Suisse'in varlıklarının satışından, 5 milyar frankı aşan kayıplara uğraması halinde devreye girecek. Garanti sadece bu varlıkların tasfiyesinden kaynaklanan kayıpların 5 milyar İsviçre frankını aşması durumunda yürürlüğe girecek ve toplam 9 milyar frank ile sınırlı olacak. Anlaşma, Credit Suisse devralımının 12 Haziran'da tamamlanmasıyla birlikte yürürlüğe girecek.