Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uğur Dündar, Ahmet Davutoğlu'nun Suriye Politikasına Tepki Gösterdi

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun Suriye’ye ilişkin politikasını eleştirdi ve Filistin-İsrail savaşıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 10:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Uğur Dündar, Ahmet Davutoğlu'nun Suriye Politikasına Tepki Gösterdi

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemdeki Suriye’ye ilişkin sürdürdüğü politikasını ve söylemlerini hatırlattığı bugünkü yazısında, Filistin-İsrail arasında süren savaşla ilgili açıklamalarına, “Susun Sayın Davutoğlu, susun!” diyerek tepki gösterdi.

Dündar’ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: “Filistin'deki son Hamas saldırısının ardından İsrail'in eski Başbakanı Ehud Olmert 15 Ekim günü, bir televizyon röportajında tarihi bir itirafta bulunuyor: ‘Suriye'deki iç savaşı biz başlattık. Oradaki terör örgütlerini biz kurduk. Ama bazı ülkeler komik bir şekilde bunun özgürlük mücadelesi olduğunu düşündüler!..’ Neymiş?.. Suriye'deki krizi onlar başlatmışlar! IŞİD başta olmak üzere tüm terör örgütlerini onlar kurmuşlar! Bizim Osmanlı'yı ihya ve inşa edeceğimiz topraklarda onlar PKK/PYD/YPG'yi garnizon devlet için bir araya getirmişler! Ülkemize milyonlarca sığınmacının akın etmesine, milyarlarca dolarımızın heba olmasına ve beka tehdidi haline gelen PKK/PYD/YPG garnizon devletçiğini engellemek için başlatılan operasyonlarda sayısız şehitler vermemize onlar sebep olmuşlar!.. Ve bu vahim tablonun baş sorumlusu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis'teki grup toplantısında kürsüye çıkıp hâlâ vatan kurtaran kahraman edasıyla konuşabiliyor!.. İktidara ne yapması gerektiğini söyleyebiliyor!.. Susun, Sayın Davutoğlu, susun!.. Hesap vermiyorsunuz, bari susun!”