Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Dışişleri Bakanı SAHA EXPO 2024'te Teknofest Mesajları Verdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, SAHA EXPO 2024'te önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:25

Ukrayna Dışişleri Bakanı SAHA EXPO 2024'te Teknofest Mesajları Verdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın SAHA EXPO Açılışındaki Vurguları

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, SAHA EXPO 2024'ün açılışında, etkinliğin önemine dikkat çekerek, "Burası inovasyonun, teknolojinin ve ilerlemenin merkez üssü. SAHA EXPO, savunma sanayisi sektöründeki en büyük etkinliklerden biri." ifadesini kullandı.

Etkinliğin Detayları

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmelerinden biri olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve 6 Bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Etkinliğin global iletişim ortağı ise Anadolu Ajansıdır.

Sybiha'dan Teşekkür ve Barış Vurgusu

Fuarın açılışında, Haluk Bayraktar, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha'ya altın işlemeli Ukrayna motifleri bulunan bir KIZILELMA maketi hediye etti. Sybiha, hediye sonrası yaptığı konuşmada, "Savaş halinde olan bir ülkenin bakanı olarak böyle bir etkinliğe katılmak çok önemli. Ukrayna'daki savaşta bizim askeri kapasitemize büyük katkı sundunuz. Bunun için minnettarız." dedi.

Ukrayna Pazarına Dikkat Çekti

Birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan Sybiha, "Biz müttefiklerimizin dayanışmasına ve desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Ukrayna'da kapsayıcı bir barış için ortak çaba şart." ifadelerini kullandı. Ayrıca, katılımcılara Ukrayna pazarını daha yakından incelemeleri için çağrıda bulundu.

Açılış Töreni Sonlandı

Açılış töreni, Sybiha'nın konuşmasının ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Programa katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, konuşma yaptı.