Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: TÜRASAŞ, Sanayi Devleri Arasında Gücünü Kanıtladı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, TÜRASAŞ'ın İSO 500 listesinde 64 basamak yükselerek sanayi devleri arasındaki konumunu güçlendirdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:39

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: TÜRASAŞ, Sanayi Devleri Arasında Gücünü Kanıtladı

TÜRASAŞ'ın Başarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistemler AŞ'nin (TÜRASAŞ) İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 listesinde 64 basamak yükselerek sanayinin önde gelen firmaları arasında yerini pekiştirdiğini ifade etti.

Yerli ve Milli Teknolojiler Üretimi

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, TÜRASAŞ'ın yaklaşık 4 bin çalışanı ve yüz binlerce metrekare kapalı alanıyla yerli teknolojiler geliştirdiğini vurguladı. Uraloğlu, "Demir yollarımızı modern yerli araçlarla donatmaya devam ediyoruz. TÜRASAŞ, Türkiye'nin üretme gücünü artırmak için var gücüyle çalışıyor," dedi.

Milli Elektrikli Tren Seti

Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından üretilen Milli Elektrikli Tren seti'nin uluslararası standartlarda geliştirilmekte olduğunu bildirerek, setlerin sadece Türkiye değil, dünya genelindeki yolcu taşımacılığı için de kullanılacağını dile getirdi. "Bu setlerin Avrupa Birliği Demiryollarında Karşılıklı İşletilebilirlik Sertifikası bulunuyor," ifadelerini kullandı.

Yeni Lokomotif Projeleri

Ülkenin demiryolu taşımacılığını daha da ilerletmek amacıyla Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti'nin tasarım sürecinin sona yaklaştığını belirten Uraloğlu, "İlk prototipimizi 2024 sonunda tamamlayarak 2025 yılında raylarda göreceğiz," dedi. Ayrıca, yeni nesil elektrikli anahat lokomotifinin tasarımının, montaj ve test süreçlerinin başarıyla sürdüğünü ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistemler AŞ'nin (TÜRASAŞ) İstanbul...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistemler AŞ'nin (TÜRASAŞ) İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 64 basamak yükselerek, sanayinin devleri içerisinde yer almaya devam ettiğini bildirdi.