Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başladı

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Harem' balesi ile başladı. Festivalin açılışı Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirildi. Festival, 20'nci yıl kutlamaları kapsamında beş farklı disiplinde eser sunacak.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 22:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başladı

Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Harem' balesi ile başladı. Festivalin açılışı Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirildi. 'Harem' balesi, Merih Çimenciler'in yönettiği, Alexander Vasilliev tarafından tasarlanan dekor ve kostümlerle sahnelendi. Müzikler ise kudüm, ney, keman, kanun ve piyano eşliğindeki Dede Efendi ve Hacı Arif Bey'in klasik bestelerinden oluşuyordu.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 20'nci yıl kutlamaları kapsamında beş farklı disiplinde eser sunacak. Festival kapsamında 'Notre Dame'ın Kamburu', 'A Passage to Bollywood', 'Woman By Aaron Vivancos' ve 'Don Kişot' gibi temsiller de sahnelenecek. Festivalin Genel Müdürü Murat Karahan, festivalin 20'nci yılının kendileri için çok değerli olduğunu ve Bodrum Kalesi'nde sanat yapmanın ayrı bir keyif olduğunu belirtti. Karahan ayrıca, seyircilerin yoğun ilgisi ve biletlerin hızla tükenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.