Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ HEYETİ, TÜRKİSTAN'DA YENİ YOL ARAYIŞINDA

UND heyeti, Türkmenistan ile kara yolu taşımacılığı ve liman yatırımları üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 16:00

ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ HEYETİ, TÜRKİSTAN'DA YENİ YOL ARAYIŞINDA

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Heyeti Türkmenistan'da

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) temsilcileri, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile bir araya geldi. Bu görüşmeler, iki ülke arasındaki kara yolu taşımacılığını geliştirmek ve Türkmenistan'ın lojistik potansiyelini artırmak amacıyla yapıldı.

Görüşmelerin Detayları

Çakıyev, Türkiye'yi ziyaret ederek, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi'ne katıldı. Bu esnada, salgın döneminde kapatılan Türkmenistan sınır kapılarının açılması gerektiğini vurgulayarak, UND heyeti ile geleceğe yönelik olası çözümleri masaya yatırdı.

Katılımcılar

Görüşmeye; Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov katıldı.

Taşımacılık ve Lojistik Konuları

Görüşmelerde, Çin'den Avrupa'ya ve diğer bölgelere uzanan uluslararası kara yolu taşımacılığının, Türkmenistan üzerinden Orta Koridor aracılığıyla sağlanması üzerinde duruldu. Ayrıca, Hazar koridorunda düzenli seferlere ve liman altyapısına da dikkat çekildi. Çakıyev, Türkmenistan'ın Ro-Pax filosuna 2025 yılına kadar iki yeni gemi katılacağını açıkladı.

Sürücü Vizeleri ve İkili İş Birliği

UND ve TULM arasındaki sürücü vizeleriyle ilgili görüşmelerde, Türkmenistan makamlarının sürücü vize ücretlerini azaltma çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, iki ülkenin Ulaştırma bakanlıkları, 2024 yılı içinde ulaştırma ve gümrük konularında, Türkmenbaşı liman ziyaretleri ve Türk dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımına ilişkin ortak bir yaklaşım benimseme kararı aldı.

UND Temsilcileri

Toplantıya, UND'yi; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile görüştü.