Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uyuşturucu Baronunun Çiftliğindeki Baskın

Brezilya-Paraguay sınırında bulunan bir çiftlikte uyuşturucu baronu Antonio Mota'nın evine yapılan baskın sonucunda çok sayıda para, silah, lüks otomobil ve helikopter ele geçirildi. Mota'nın kaçtığı üç paralı askerin ise Romanya, Yunanistan ve İtalya vatandaşı olduğu belirtildi. Ayrıca çiftlikte bulunan silah ve mühimmat da polis tarafından ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 11:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Uyuşturucu Baronunun Çiftliğindeki Baskın

Uyuşturucu baronu Antonio Mota'nın çiftliğindeki baskın

Brezilya-Paraguay sınırına yakın bir çiftlikte yaşayan ve kendisine ‘Don’ lakabını takan uyuşturucu baronu Antonio Mota’nın konutuna düzenlenen baskın uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Uyuşturucu yetiştirdiği çiftliğe düzenlenen baskından son anda kurtulmayı başaran ve Paraguay polisinin baskınından bir gün önce bölgeden üç paralı askeriyle kaçan Mota’nın çiftliğinde ele geçirilen para, silah, lüks otomobil ve çok sayıda helikopter ise şaşkınlık yarattı.

Lüks otomobiller ve helikopterler ele geçirildi

Ele geçirilen araçlar arasında lüks spor otomobiller de yer alıyor. Polislerden kaçmayı başaran uyuşturucu tacirinin evinde 6.1 milyon dolarlık servet ele geçirilirken 30 yaşındaki kanun kaçağının sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı. 30 Haziran’dan beri kaçak olan ve Paraguay-Brezilya sınırında konumlanan Mota’nın ünlü Baba filmindeki Corleone ailesine özendiği de belirtildi. Kolombiya ve Bolivya’dan uyuşturucu madde getiren ve bunu Brezilya-Paraguay sınırındaki koridorda taşıyan Mota’nın Instagram paylaşımlarında ise lüks içinde yaşadığı görülüyor.

Yardımcıları ve kaçan askerler

Öte yandan düzenlenen operasyonda Mota’nın 8 yardımcısının gözaltına alındığı belirtilirken, bu isimlerden birinin aktif polis memuru olduğu ve diğerinin de orduda görev alarak onu korudukları öğrenildi. Mota ile birlikte kaçan üç paralı askerin ise Romanya, Yunan ve İtalya vatandaşları olduğu belirtilirken bu kişilerin Rusya-Ukrayna savaşında yer aldığı da kayıtlara geçti.

Ele geçirilen silah ve mühimmat

Çiftlikte bulunan mühimmat, “Bu kadarına da pes” dedirtti. Polis, 6 el bombası, üç tüfek, dört tabanca ve 40 kutu mühimmat ile birlikte kurşun geçirmez yeleğe el konulduğunu da duyurdu.