Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Van Atatürk Stadyumu'nun adı AKP'li ismin adıyla değiştiriliyor

Van Atatürk Stadyumu'nun adı, son milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olan Veysel Ürüm’ün ismiyle değiştiriliyor. Aynı zamanda aşiret üyesi olan Ürüm, Vanspor'un İkinci Başkanı olarak da görev yapıyor. Bu değişiklik, Van Atatürk Stadyumu'nun adının değiştirilmesi trendine uyuyor. Daha önce de Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize, Giresun ve Eskişehir'deki Atatürk statlarının adı değiştirilmişti.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 13:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Van Atatürk Stadyumu'nun adı AKP'li ismin adıyla değiştiriliyor

Van Atatürk Stadyumu’nun ismi değiştiriliyor

Van Atatürk Stadyumu’nun adı, son milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olan Veysel Ürüm’ün ismiyle değiştiriliyor. Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, stadyumun 'Veysel Ürüm Şehir Stadyumu' olarak değiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Ürüm, son milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olurken, aynı zamanda aşiret üyesi olarak da biliniyor.

Atatürk ismi kaldırılan stadyumlar

Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun, Eskişehir'deki Atatürk statlarının ardından Elazığ'daki stadın isminden de Atatürk silinmişti. Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmetpaşa statlarının da adı değiştirilmiş ve İnönü ismi çıkarılmıştı.