Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela Seçimlerine Eski Devlet Başkanlarına Engelleme

Venezuela, uluslararası gözlemci olarak gelen eski beş devlet başkanının ülkeye girişine izin vermedi. Muhalefet ise durumu protesto ediyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 06:03
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 06:03

Venezuela Seçimlerine Eski Devlet Başkanlarına Engelleme

Venezuela'da Seçim Gözlemcilerine Engelleme

Venezuela, yarın yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerini izlemek isteyen beş eski devlet başkanı ve beraberindeki heyetin ülkeye girişine izin vermedi. Panama'nın başkenti Panama City’den hareket eden uçak, Venezuela’ya ulaşamadı.

Eski Devlet Başkanları ve Uçak Krizi

Ulusal basında yer alan haberlere göre, muhalefet partisinin davetiyle Venezuela'ya gelen uçak, yetkililerin engeliyle geri dönmek zorunda kaldı. Uçakta bulunan isimler arasında Mireya Moscoso (eski Panama Devlet Başkanı), Jose Maria Aznar ve Mariano Rajoy (eski İspanya Başbakanları), Felipe Calderon ve Vicente Fox (eski Meksika Devlet Başkanları) bulunuyordu.

Panama Dışişleri Bakanı'nın Açıklamaları

Panama Dışişleri Bakanı Javier Martínez-Acha, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, söz konusu uçuşa engel olunması nedeniyle Panama’daki Venezuela büyükelçiliği temsilcisinin bakanlığa çağırıldığını belirtti. Bakan, ayrıca uçaktan inen eski devlet başkanlarının Venezuela Ulaştırma Bakanı Ramon Celestino Velasquez ile görüştüğünü ve tekrar uçuş yapmaları için herhangi bir engel olmadığını vurguladı.

Ulusal Seçim Konseyi'nin Tavrı

Venezuela basınında çıkan haberlerde, Ulusal Seçim Konseyi (CNE) tarafından daha önce gözlemci olarak katılacak yetkililere davetiye gönderildiği, ancak muhalefetin davet ettiği eski devlet başkanlarının bu listede yer almadığı ifade ediliyor.

Venezuela halkı, 28 Temmuz’da yeni devlet başkanını seçmek üzere sandık başına gidecek.