Su içsem yarıyor, şişkinlik yapıyor' diyorsanız... Ödemlerinizle böyle vedalaşın! 'Ne yesem yarıyor... Ne içsem şişkinlik yapıyor...' diyorsanız bu tavsiyeler size...
Vücutta biriken ödem şişkinliğe sebep olur ve can sıkar. Hormonal değişiklikler, fazla tuzlu beslenmek, hareketsizlik ile hızlı sıvı alımı vücutta ödem birikmesine sebep olabilir.
Ödemi kısa sürede sökmek ve şişkinlikten kurtulmak için bazı besinlerden faydalanabilirsiniz.
MAYDANOZ
Maydanoz C vitamini açısından çok zengindir. İçerisinde bol miktarda A vitamini ve bitkisel lif de bulunur. Ödemin oluştuğu günlerde salatalarda 1 demet çiğ olarak tüketmeniz ya da maydanoz suyu içmeniz vücudunuzdan tüm ödemi atar. Maydanoz bağırsak hareketlerini de düzenleyerek kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Ödem atmak için düzenli olarak maydanoz tüketebilirsiniz.
ANANAS
Ananas potasyum ve lif açısından zengin meyveler arasında yer alır. Potasyumdan zengin besinler vücut sıvılarında sodyum-potasyum dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Dolayısıyla vücudunuzda ödem oluşturmak ve kısa sürede ödem atmanızı sağlar. Ananas lif açısından çok zengin olduğu için bağırsakların çalışmasını sağlar. Bağırsakların düzenli çalışması, su atımının da iyi olması anlamına gelir. Vücudunuzda ödem hissettiğiniz anda ananas tüketebilirsiniz.
YOĞURT VE KEFIR
Yoğurt ve kefir vücut sıvılarının mineral dengesini sağlar. Her gün yoğurt ya da kefir tüketen sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu besinler bağırsak hareketlerini düzenlediği için vücutta biriken ödemi kısa sürede atar. Yoğurt ve kefir ayrıca metabolizmayı da harekete geçirir. Bu sayede yağ yakımını destekleyerek zayıflama sürecini kolaylaştırır.
YULAF
Yulaf içerisinde bol miktarda lif barındırır. Kalorisi düşük bir besindir. Yapısında bulunan beta glukan sayesinde bağırsaklar harekete geçer. Vücuttaki ödem ve toksinleri atar. Şişkinlik hissini ortadan kaldırır. Düzenli olarak yulaf tüketmek vücutta ödem oluşmasını da engeller. Yulafı süt ya da yoğurdun içerisinde ekleyerek tüketebilirsiniz. Ödem atmak istiyorsanız haftada 3-4 kez yulaf tüketmeniz önerilir.