Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Web Summit CEO'su İsrail Açıklamaları Nedeniyle İstifa Etti

Web Summit CEO'su Paddy Cosgrave, İsrail'le ilgili yaptığı açıklamalar sonrası istifa etti. Cosgrave'in İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak sosyal medyada yaptığı paylaşım, birçok yatırımcı ve şirketin zirveye katılmama kararı almasına neden oldu.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 12:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Web Summit CEO'su İsrail Açıklamaları Nedeniyle İstifa Etti

Dünyanın en büyük teknoloji zirvesi olan Web Summit'in CEO'su Paddy Cosgrave, İsrail'le ilgili yaptığı açıklamalar sonrası Facebook, Google gibi katılımcıların zirveden çekilmesi nedeniyle istifaya zorlandı.

Cosgrave, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak geçtiğimiz hafta sosyal medyada, 'Bir kez olsun doğru olanı yapan İrlanda hükümeti hariç, pek çok Batılı lider ve hükümetin söylem ve eylemleri karşısında şok oldum. Savaş suçları müttefikler tarafından işlense bile savaş suçudur ve ne oldukları ortaya konmalıdır' gönderisi paylaşmıştı.

Cosgrave'in bu ifadeleri bir dizi yatırımcı ve teknoloji kurucusunun tepkisine neden oldu. Cosgrave sonrasında özür dilese de pek çok yatırımcı ve şirket, zirveye katılmayacağını duyurdu. Alphabet'in sahibi olduğu Google ve Meta'nın yanı sıra Amazon, Intel, Siemens gibi pek çok şirket fuara gelme planlarını iptal ettiklerini açıklamıştı.

Yayınlanan özür mesajına rağmen şirketler boykota devam edeceğini duyurunca Cosgrave'in istifa ettiği açıklandı. Organizatörler dün e-postayla yaptıkları açıklamada, Web Summit'in en kısa zamanda yeni bir CEO atayacağını ve 13 Kasım'da Lizbon'da başlayacak olan fuarın planlandığı gibi devam edeceğini söyledi.