Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yabancı Yatırımcılar Türkiye'nin Yatırım Çabalarını Yavaş Buluyor

Londra'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan özel görüşmelerde, yabancı yatırımcılar Türkiye'nin yatırım çabalarının yavaş olduğunu düşünüyor. Bank of America raporuna göre, yatırımcıların çoğu Şimşek'in açık ve şeffaf oluşunu takdir ediyor, ancak yatırım yapmaktan çekiniyorlar.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 22:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yabancı Yatırımcılar Türkiye'nin Yatırım Çabalarını Yavaş Buluyor

Londra'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile özel görüşmelerde bulunan uluslararası yatırımcılar, Türkiye'nin yabancı yatırımları çekme çabalarının yavaş ilerlediğini düşünüyor.

Görüşmelere katılan yatırımcıların görüşlerini özetleyen Bank of America raporunda, aralarında 4 trilyon doları yöneten küresel bir varlık yöneticisinin, ABD ve İngiltere merkezli hedge fonları ve 700 milyar dolarlık bir Asya varlık fonunun da bulunduğu 23 yatırımcının geri bildirimleri yer alıyor.

Raporda adı geçen yatırımcıların çoğu Şimşek'in açık oluşu ve şeffaflığını takdir ettiğini belirtirken, çok azı yatırım yapacağını söyledi.

Yatırımcıların endişeleri

Yatırımcılar Türk ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorlukların büyüklüğünü, siyasi değişimlerle ilgili süregelen endişeleri ile Şimşek ve ekibinin ihtiyaç duyulan zor işi yapma yetkisini elinde bulundurup tutamayacağına dair şüpheleri dile getirdiler.

ABD'li hedge fonu, rezervlerdeki artış ve bakanın dürüstlüğü ve şeffaflığını takdir etmesine rağmen Türk Lirasının zayıflamaya devam edeceğini beklediğini belirtti.