Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yapacağınız tek ayarla doğalgaz faturanız yarı yarıya düşecek

Yapacağınız tek ayarla doğalgaz faturanızı düşürebilirsiniz. Pencerelerdeki yaz-kış ayarı ile evinize soğuk hava girmesini engelleyebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 20:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yapacağınız tek ayarla doğalgaz faturanız yarı yarıya düşecek

Pencerenize yapacağınız bu basit ayar sayesinde hem eviniz daha sıcacık olacak hem de doğal gaz faturanız daha düşük gelecek.

İşte kışın tasarruf etmenizi sağlayacak pencere ayarı. Pencerelerde bulunan yaz-kış ayarı sayesinde doğal gaz faturasında önemli miktarda azalma söz konusudur.

Pimapenlerde bulunan yaz – kış ayarı ile evinize soğuk hava girmesini engelleyebilirsiniz. Eğer pencereniz hala yaz ayarında ise evinize soğuk hava girmesi muhtemeldir. Pencereyi kış ayarına geçirerek eve soğuk hava girmesi azaltılabilir.

PENCERELERDEKİ YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

PENCERELERDEKİ YAZ- KIŞ AYARI NASIL ANLAŞILIR?

Peki, pencerelerdeki yaz-kış ayarı nasıl yapılır?

Öncelikle her pencerede olan kilit mekanizmasının yerini bulun. Ardından tornavida veya altıgen bir anahtarla mekanizmayı 90 derece olacak şekilde döndürün. Kilit mekanizmasında bulunan cıvatanın üzerinde çentik vardır. Bu çentik eğer sola doğru yani evin içine dönük ise kış modundadır.

Yani içeriye hava akışı engellenir, içerideki sıcak hava tutularak enerji tasarrufu sağlanır. Pencereyi kapatarak içeriye hava girip girmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer bu çentik sağa doğru yani dışarıya doğru dönükse yaz ayarında demektir.

Yaz modunda olan pencerelerde conta sıkışması olmadığı için dışarıdaki hava direkt içeri girer. Eğer kışın yaz ayarını kış ayarına çevirmezseniz içeriye soğuk hava girer. Bu nedenle eviniz zor ısınır ve haliyle doğal gaz faturanız bir hayli yüksek gelir.