Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yapay Zeka Botu ChatGPT'nin Kullanım Alanları ve İş Fırsatları

Yapay zeka botu ChatGPT'nin kullanım alanları ve iş fırsatlarından bahsedildiği, ayrıca OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'nin kopya tartışmalarına neden olduğu ve makalelerin tespiti için çalışmaların yapıldığı bir makale.

Yayın Tarihi: 12.06.2023 07:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yapay Zeka Botu ChatGPT'nin Kullanım Alanları ve İş Fırsatları

ChatGPT Botu'nun Popülerliği Hızla Artıyor

Üretken yapay zeka botu ChatGPT’nin popülerliği hızla artmaya devam ediyor. Yatırım bankası UBS’ye göre, Kasım 2022 tarihinde yayımlanmasından bu yana 100 milyondan fazla kullanıcı topladı.

ChatGPT'nin Kullanım Alanları

Üretken AI botu pek çok farklı kullanıma sahip. Soruları yanıtlayabiliyor, e-postalar ve makaleler oluşturabiliyor, kullanıcıların girdiği metinleri özetleyebiliyor ve hatta özgeçmişinizi bile yazabiliyor. Ve birçok şirket kendi içeriklerini oluşturmak için bu araca yöneliyor.

İş piyasası Upwork’te yetenek çözümleri başkan yardımcısı Margaret Lilani, “Bu iş kategorisine yüksek talep görüyoruz” diyor. Başka bir deyişle şirketler, yapay zeka botlarını kullanabilen ve serbest çalışacak işçiler istiyor.

ChatGPT'nin İş Fırsatları

Ek iş arıyorsanız ve teknoloji ve dil konusunda beceriniz varsa, işverenlerin ChatGPT kullanarak LinkedIn gönderileri, blog gönderileri, podcast şov notları ve hatta Twitter ve Instagram için sosyal medya gönderileri gibi içerikler oluşturmasına yardımcı olacak bir iş seçmeniz etkili olabilir.

AI içerik asistanları iyi paralar da kazanabiliyor. Rewers’ın söylediğine göre “Saatte 20 ila 100 ABD Doları arasında, herhangi bir yerden ücret alabilirsiniz.” Upwork, Fiverr gibi sitelerde hizmetlerinizi sunabilir ve herhangi bir şirketin aktif olarak bu tür bir asistan araması durumunda bu beceriyi LinkedIn profilinize ekleyebilirsiniz.

OpenAI ChatGPT'nin Kopya Tartışmalarına Neden Oluyor

Elon Muskın da kurucuları arasında yer aldığı ABD merkezli yapay zeka firması OpenAIın geliştirdiği sohbet botu, 2022de kullanıma açıldığından beri akademide kopya tartışmalarına neden oluyor.

Birçok öğrencinin ödevlerini ChatGPTye yazdırdığı söylenirken, öğretmenler de ödev tarzlarını değiştirmeye ve yapay zekaya yazdırılan makaleleri tespit etmek için yollar bulmaya çalışıyor.

ChatGPT Tarafından Yazılan Makalelerin Tespit Edilmesi

Çok sayıda şirket, ChatGPTden çıkan yazıları anlayabilecek algoritmalar geliştirmek için birbiriyle yarışıyor. Üstelik bu şirketler arasında OpenAI da var. Kansas Üniversitesinde görev alan araştırma ekibi ise ChatGPT tarafından yazılan tüm makaleleri yüzde 100 oranında tespit edebilen bir algoritma geliştirdiklerini açıkladı.