Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yapay Zeka Teknolojisi İş Dünyasında Yaygınlaşıyor

Yapay zeka teknolojisi, iş dünyasında yeni fırsatlar sunuyor. Octopus Energy gibi şirketler yapay zeka teknolojisini müşteri memnuniyetini artırmak için kullanıyor. Ancak teknolojinin kötü niyetli kullanımları ve iş dünyasını değiştirme potansiyeli endişe yaratabilir.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 00:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yapay Zeka Teknolojisi İş Dünyasında Yaygınlaşıyor

Yatırım Profesyonellerine Yeni Fırsatlar Sunan Yapay Zeka Teknolojisi

Yapay zeka teknolojisi, iş dünyasında yeni fırsatlar sunuyor. Özellikle yapay zeka modelleri inşa eden ve bu modelleri kullanarak uygulamalar geliştiren şirketler büyük finansal fayda sağlayabilirler. Bunun yanında, yapay zeka teknolojisini kendi ürün veya hizmetlerinde fark yaratacak şekilde kullanabilecek şirketler de bu teknolojik ilerlemeden yararlanabilirler. Ancak yapay zeka teknolojisi, kötü niyetli aktörler tarafından kullanılabilir ve nihayetinde insanlığı tehdit edebilecek bir süper zekâ haline gelebilir. Bu nedenle hükümetlerin varoluşsal riski önlemek için hızlı hareket etmeleri gerekiyor.

Octopus Energy, Yapay Zeka Teknolojisini Kullanarak Müşteri Memnuniyetini Artırıyor

İngiltere’nin en büyük üçüncü enerji tedarikçisi olan Octopus Energy, müşterilerden gelen e-postaların üçte birinden fazlasını yanıtlamak için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Yapay zeka tarafından yazılan e-postalar, yetenekli ve eğitimli kişilerin elde ettiği başarı oranından daha yüksek bir müşteri memnuniyeti sağlıyor. Ancak yapay zeka teknolojisi, iş dünyasını değiştirme potansiyeli ve kötü niyetli kullanımları nedeniyle endişe yaratabilir.