Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yazar Adam Fawer, 'Mobius' ile İstanbul'da Okurlarıyla Buluştu

Adam Fawer, yeni kitabı 'Mobius' için İstanbul'da okuyucularıyla bir araya geldi, yazarlık serüvenini paylaştı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 12:28
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:28

Yazar Adam Fawer, 'Mobius' ile İstanbul'da Okurlarıyla Buluştu

Adam Fawer, Yeni Romanı 'Mobius' ile İstanbul'da

Adam Fawer: "Yeni romanımı Türk okurlarıyla buluşturmak harika hissettiriyor. Yaptığım iş için takdir edilmek çok hoş. Bu benim için dünyalara bedel."

Tanınmış yazar Adam Fawer, 'Olasılıksız', 'Empati' ve 'Oz' gibi eserleriyle biliniyor. Yeni kitabı 'Mobius', Türkçe olarak okuyucuyla buluştu. Yazar, New York'ta yaşamaya devam ederken, eğitimini Pennsylvania Üniversitesi ve Stanford Graduate School of Business'da tamamladı.

Kariyerinde İleri Adımlar

Fawer, Sony Music, J.P. Morgan ve About.com gibi önemli kuruluşlarda çalıştı. İlk kitabı 'Olasılıksız', 18 dile çevrildi ve 2006’da International Thriller Writers Ödülü'nü kazandı.

İstanbul'da Okurlarla Buluşma

Yeni romanını tanıtmak amacıyla İstanbul’da imza etkinlikleri düzenleyen yazar, AA muhabirine yazarlık yolculuğu ve eserleri hakkında önemli bilgiler verdi. 20 yıllık tecrübesi boyunca start-up ekosisteminde yer alan Fawer, yazma sürecinin önemli bir disiplin gerektirdiğini belirtti.

Zaman Yolculuğu Teması

'Mobius' adlı eserinde zaman yolculuğu konusunu işleyen Fawer, okuyucunun kendisiyle bağlantı kurmasını sağlayacak bir üslup geliştirdi. “Hayatınızın sorumluluğunu almak zorundasınız” diyen Fawer, ilham kaynaklarını kendi yaşam deneyimlerinden, ailevi hikayelerden ve karşılaştığı zorluklardan aldığını açıkladı.

Yazma Rutini ve İlhamı

Fawer, yazma rutinlerinin son zamanlarda değiştiğini ve günde 2 saat, 30 dakikalık aralıklarla çalışmayı tercih ettiğini belirtti. Spor salonuna gitmek gibi bir alışkanlık geliştirdiğini ifade eden yazar, "Hoşuma gitsin ya da gitmesin, önümdeki yarım saat boyunca orada oturup yazıyorum. Bu beni söyleyecek bir şey bulmaya zorluyor," dedi.

Çocukluk Dönemine Dair Anılar

Fawer, çocukluğunda yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle hastanelerde zaman geçirdiğini ve o dönemde yaşadığı zorlukların yazma aşkını beslediğini anımsattı. "Benim kahramanlarım hikaye anlatıcıları, yani yazarlar oldu," ifadelerini kullandı.

Kitapları Hakkında

Yazar, 'Olasılıksız'ın çok beğenilmesinin nedeni olarak kader, kuantum ve özgür iradenin temalarını gösterdi. 'Mobius' için ise okuyuculara daha önce gördüklerinden farklı bir deneyim sunmayı hedeflediğini vurguladı.

İmza Etkinlikleri

Fawer, okuyucularıyla bug, Akasya AVM D&R mağazasında saat 15.00’te imza verecek. Yarın ise D&R İstinyePark’ta okuyucularıyla bir araya gelecek.

"Olasılıksız", "Empati" ve "Oz" adlı kitaplarıyla tanınan yazar Adam Fawer (ortada), yeni kitabı...

"Olasılıksız", "Empati" ve "Oz" adlı kitaplarıyla tanınan yazar Adam Fawer (ortada), yeni kitabı "Mobius"u Türkçe olarak okurlarla buluşturdu.